Ontdek het verhaal van Jeroom Slagboom

Jeroom Slagboom
Looptijd 25/03/2019 tot 28/06/2019

Een doorgedreven studie naar het gedrag van mensen op het spoorwegdomein onthult verrassende – lees verontrustende – resultaten. Daarom lanceren we onze nieuwe sensibiliseringscampagne.

De studie gebeurde bij 1.000 Belgen, die in de buurt van een overweg wonen en/of die af en toe met de trein reizen. 46% van de ondervraagden negeerde de voorbije 6 maanden de verkeersregels aan overwegen en 14% van de deelnemers deed in dezelfde periode aan spoorlopen. Erger nog, uit analyse blijkt dat 77% van deze mensen de verkeersregels aan overwegen zouden overtreden als de gelegenheid zich zou voordoen. Bij de spoorlopers is dat 55%. Levensgevaarlijk!

Maak kennis met… Jeroom Slagboom

Na meerdere choquerende campagnes, kruipen we deze keer in de huid van... een slagboom. Zo geven we een menselijk gezicht aan onze spoorinfrastructuur: Jeroom Slagboom. Via hem vertellen we een verhaal vanuit het standpunt van “de slagboom” die zo vaak genegeerd wordt.

Blijf onze kanalen volgen om het vervolg van de dag van Jeroom Slagboom te ondekken.

Een nationaal actieplan in de strijd tegen gevaarlijk gedrag langs de sporen

En daar stopt het niet. Naast sensibilisering zullen de repressieve controleacties worden opgevoerd en blijven we investeren in technische preventieve maatregelen. Met de steun van de overheid, de spoorwegpolitie en Securail lanceren we “Railspect”, een nationaal actieplan om gevaarlijk gedrag op het Belgische spoorwegdomein aan te pakken. Doel is het aantal ongevallen aan overwegen en het aantal spoorlopers te laten dalen.