Overslaan en naar de inhoud gaan

School is cool

Wil jij als leerkracht je leerlingen vertrouwd maken met de veiligheidsregels in en rond het treinstation? Of aan de sporen en overwegen? Dan steken we met veel plezier een handje toe! Ontdek hieronder de verschillende tools voor leerlingen van de lagere school én het secundair onderwijs.

Educatief programma (12-18 jaar)

Dit gratis programma richt zich voornamelijk tot personen die het thema van de spoorveiligheid aan bod willen brengen bij jongeren tussen 12 en 18 jaar (leerlingen, leden jeugdorganisaties, enz.)

Educatief programma (6 - 12 jaar) 

Dit gratis programma richt zich voornamelijk tot personen die het thema van de spoorveiligheid aan bod willen brengen bij kinderen tussen 6 en 12 jaar oud (leerlingen, leden jeugdorganisaties, enz.)

Spelboek over spoorveiligheid

Op maat van de leerlingen en hun vaardigheden werkten we drie boekjes van 20 pagina’s uit, eentje voor elke graad van het lager onderwijs. Kinderen leren al spelend wat wel en niet mag in de buurt van de sporen. Doen ze alle opdrachten in het spelboek? Dan mogen ze zich echte experts in spoorveiligheid noemen! Bij elk spelboekje hoort ook een digitale handleiding voor de leerkracht.

Schoolkit

Stel je eigen les samen met behulp van deze pedagogische kit en breng je leerlingen (6 tot 12 jaar) alles bij over de veiligheidsregels aan overwegen en langs de sporen. Met 5 leuke modules zoals een reuzeganzenbord en gezelschapsspel kan je de kit personaliseren op basis van het aantal deelnemers, leeftijd, enzovoort. De modules zijn digitaal beschikbaar, de affiches kan je nog steeds op papier bestellen.