Secundair onderwijs

Je bent leerkracht, directeur of je hebt een andere pedagogische taak binnen het secundair onderwijs en je wil graag je leerlingen sensibiliseren rond de gevaren van spoorlopen? Dan wil Infrabel je graag helpen. Infrabel creëerde een unieke ervaring, door de leerlingen de gevaren te laten ervaren in virtual reality in onze sensibiliseringscontainer “The Floor by Infrabel” en ze zo te sensibiliseren om nooit de sporen over te steken waar het niet toegelaten is. 

The Floor by Infrabel

Maak kennis met “The Floor by Infrabel”, een bewegend podium waarop we de leerlingen vanop de eerste rij laten zien dat spoorlopen levensgevaarlijk is.

Met deze ervaring richten we ons tot alle leerlingen van het secundair onderwijs, van 12 tot 18 jaar. Vrijblijvend bieden we voor de ervaring op The Floor ook een sensibiliseringsles aan voor de leerlingen.

Sensibiliseren in secundaire scholen

Ondanks alle inspanningen van Infrabel, politie en Securail (NMBS) zijn er nog heel veel spoorlopers. Al jaren probeert Infrabel kinderen vanaf jonge leeftijd bewust te maken van de gevaren op het spoorwegdomein. 

Infrabel kreeg steeds meer de vraag van middelbare scholen om hun leerlingen te sensibiliseren. Tot nu toe organiseerde Infrabel, vaak in samenwerking met politie en Securail (NMBS), interactieve sessies om jongeren de spoorveiligheidsregels aan te leren. Oudere leerlingen bewustmaken vergt een specifieke aanpak. Betuttelen helpt niet en met een straffend vingertje wijzen is ook geen optie. Wat wel werkt, is hen confronteren met de harde waarheid en hen ook een alternatief bieden.

The Floor bestellen

Wil je meer info? Of wil je "The Floor" reserveren voor je school? De planning voor het schooljaar 2017 – 2018 is al spijtig genoeg opgemaakt.
> Wil je "The Floor" alvast reserveren voor het schooljaar 2018 – 2019, dat kan ook! Stuur ons gerust een mail.