Evergem, Bombardementstraat - 19/02/2018

Infrabel voert vernieuwingswerken uit op spoorlijn 55 (Wondelgem — Zelzate– Nederland) ter hoogte van de overweg in de Bombardementstraat in Evergem.

Wanneer werken we?

We werken van maandag 19 februari tot en met woensdag 7 maart 2018. Om veiligheidsredenen vinden deze werken voornamelijk ‘s nachts plaats en kunnen deze geluidshinder met zich meebrengen.

 

Wat is de impact op het verkeer?

De overweg in de Bombardementstraat is afgesloten voor alle verkeer, voetgangers en fietsers inclusief, en dit van 23/02/2018 om 23 uur tot en met 27/02/2018 om 5 uur. De omleidingen zijn ter plaatse duidelijk gesignaliseerd.

Het nieuwe op- en afrittencomplex Rieme-Noord op de R4 West is zo goed als af. Voor een nieuwe brug in gebruik gaat, test AWV zorgvuldig of ze aan alle kwaliteitsvereisten voldoet. Bij deze testen op de nieuwe brug over de R4 is gebleken dat één onderdeel van de brug, de oplegtoestellen, niet helemaal voldoet. Dit wordt rechtgezet in de eerste helft van maart. Als alles vlot verloopt, kan het nieuwe complex in de tweede helft van maart volledig in gebruik. Tot dan blijft de brug afgesloten voor verkeer.
Enkel gedurende de werken aan de spoorlijn in de Bombardementstraat door Infrabel, maakt AWV een uitzondering. Dan zal de brug ge-durende 3 dagen opengesteld worden, zodat de bedrijven van de bedrijvenzone Rieme-Noord toch de R4 in beide richtingen kunnen bereiken. De openstelling gedurende deze korte periode houdt geen veiligheidsrisico in.

 

Welke werken voeren we uit?

De overweg van de Bombardementstraat wordt volledig vernieuwd naar een overweg bestaande uit zware prefab betonelementen. Dit type overweg is heel onderhoudsvriendelijk. Bovendien komen deze werken de stiptheid en de veiligheid van het treinverkeer ten goede.
 

 

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact op met ons via het contactformulier.