Railvernieuwingswerken Hever - Leuven

Wij voeren momenteel railvernieuwingswerken uit op de spoorlijn 53 tussen Hever en Leuven. Tijdens deze werken vernieuwen wij de spoorstaven alsook enkele overwegen. Op sommige plaatsen worden ook de dwarsliggers vervangen.

Tussen het station van Hever en het station van Leuven.

Start van de werken: midden januari 2018
Einde van de werken: midden april 2018

Verwante berichten

Meer info over de werken

Welke werken voeren we uit?

Wij voeren tussen Hever en Leuven railvernieuwingswerken uit waarbij wij de spoorstaven alsook enkele overwegen vernieuwen. Op sommige plaatsen worden ook de dwarsliggers vervangen. Bij het vernieuwen van de overwegen maken wij gebruik van een overwegbekleding in rubber.

Wat zijn de fases van de werken?

De werken gaan door van januari tot april. Planning van onze werken:

- Tussen Hever en Boortmeerbeek: weekend van 27-28/01 en 31/3-2/4

- Tussen Boortmeerbeek en Haacht: weekend van 13-14/01 en 03-04/02

- Tussen Haacht en Wijgmaal: weekend van 17-18/03 en 24-25/03

- Tussen Wijgmaal en Leuven: weekend van 10-11/03

We werken enkel tijdens de weekends (overdag en ’s nachts) en niet tijdens de weeknachten.

Aangezien het hier over een mobiele werf gaat, kunnen we helaas niet exact meegeven waar er precies op welk tijdstip zal gewerkt worden.

Welke overwegen worden vernieuwd?

·   Overweg van de Dreef in Haacht: afgesloten van 12/1 t/m 09/2

·   Overweg van de Bieststraat in Boortmeerbeek: afgesloten van 19/1 t/m 12/2

·   Overweg van de Rijmenamsebaan in Boortmeerbeek: afgesloten van 2/2 t/m 16/2

·   Overweg van de Remylaan in Leuven: afgesloten van 10/3 t/m 3/4, met tijdelijke oversteek voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand.

·   Overweg van de Nieuwstraat in Haacht: afgesloten van 17/3 t/m 2/4

·   Overweg van de Wakkerzeeelstestraat in Haacht: afgesloten van 17/3 t/m 2/4

·   Overweg van de Stationsstraat in Hever: afgesloten van 24/3 t/m 7/4, met tijdens de week (niet tijdens het weekend) een oversteek voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand.

Ook hier wordt er niet gewerkt tijdens de weeknachten. Er wordt wel telkens gewerkt van zaterdag 6u tot maandag 5u.

Aangezien we aan de wegbekleding werken, zullen de overwegen gedurende de volledige werkperiode afgesloten zijn voor alle wegverkeer (behalve in de Remylaan in Leuven en de Stationsstraat in Hever, waar er een oversteek is voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand). Een omleiding werd opgesteld met goedkeuring van het lokale bestuur en politie.

Welke hinder kunt u ondervinden?

Om veiligheidsredenen vinden deze werken ook ‘s nachts plaats. De werken kunnen geluidshinder met zich meebrengen. Infrabel doet er alles aan om deze hinder tot een minimum te herleiden. Wij zijn ons bewust van de hinder die deze werkzaamheden kunnen veroorzaken en danken u alvast voor uw begrip.

Gedurende de werkweekends is er geen treinverkeer tussen Mechelen en Leuven. Er worden wel vervangbussen ingelegd. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u door naar de NMBS.

Nog vragen?

Een dergelijke werf verstoort onvermijdelijk het dagelijkse leven van de buurtbewoners. Infrabel neemt heel wat maatregelen om het ongemak dat de werf kan veroorzaken tot een minimum te beperken.

De cel Info Buurtbewoners behandelt, in samenspraak met de medewerkers op het terrein, vragen en klachten van buurtbewoners. Wanneer dat nodig is verdeelt ze infoberichten om de buurtbewoners te informeren over de hinder die nacht- of weekendwerken kunnen veroorzaken. Heeft u nog vragen? Neem dan via dit formulier met ons contact op.