Infrabel lanceert opmerkelijke aanwervingscampagne in Vlaams-Brabant: Is't iet vei aa? Wa peisde? - 28/04/2017

Infrabel zoekt dringend mensen die mee willen werken aan een veilig en stipt spoorwegnet. De volgende jaren gaat ongeveer een vijfde van het personeel in Vlaams-Brabant met pensioen. Geschikte mensen vinden, is dé uitdaging. Daarom lanceert de Belgische spoorinfrastructuur-beheerder, in samenwerking met HR Rail, twee bijzondere jobdagen in Leuven waar je kan “speeddaten” met je toekomstige collega’s en kennismaken met tal van boeiende jobs. Het opmerkelijke aan dit evenement is dat je letterlijk dezelfde dag nog buiten kan stappen met een nieuwe job. Het evenement is op maat van de mensen uit Vlaams-Brabant, in het plaatselijke dialect. De lancering van deze regionale campagne gebeurt vandaag tijdens een thuiswedstrijd van OH Leuven.

Buiten met een nieuwe job

Infrabel onderhoudt, moderniseert en vernieuwt de spoorinfrastructuur in België. Een zeer belangrijke taak waar de infrastructuurbeheerder dringend mensen voor zoekt. Specifiek in de regio Leuven - Aarschot is Infrabel op korte termijn op zoek naar een 30-tal nieuwe medewerkers. Zij zullen ondermeer gaan werken in ons Logistiek Centrum Infrastructuur (LCI) van Leuven. Een LCI is een onderhoudsatelier, een uitvalsbasis waar ons personeel klaar staat om overal ter plaatse de spoorinfrastructuur te onderhouden en ook snel uit te rukken in geval van storingen en incidenten. De veiligheid primeert en elke seconde telt, want hoe langer een incident duurt, hoe groter de impact voor de stiptheid.

Geschikte technici vinden, is een grote uitdaging. Infrabel organiseert daarom, samen met HR Rail, twee opmerkelijke jobdagen in Leuven. Op 12 en 13 mei kunnen geïnteresseerden in het LCI Leuven kennismaken met hun toekomstige collega’s en kunnen ze komen kijken welke verschillende jobs er in aanbieding zijn. Je wordt als het ware ondergedompeld in “de spoorwereld van Infrabel” tijdens een rondleiding en live werkdemonstraties. Ter plaatse zijn ook jurygesprekken en medische testen voorzien. Op de jobdag zelf kan je die dag nog een contract ondertekenen. Wie dus wil, kan na een bezoek buiten wandelen met een nieuwe job.

Babyboomers met pensioen

De komende jaren gaat ongeveer een vijfde van de Infrabel werknemers in Vlaams-Brabant met pensioen. Deze mensen vervangen, is een enorme uitdaging. Om te kunnen garanderen dat de treinen veilig en stipt blijven rijden, haalt Infrabel dus alles uit de kast om nieuwe mensen te vinden.

Infrabel zoekt niet alleen mensen in de regio Leuven en Aarschot. In Vlaams-Brabant zijn er momenteel ongeveer 45 vacatures. En voor België loopt dat cijfer zelfs op naar meer dan 700 openstaande betrekkingen.

Een waaier aan profielen

Specifiek voor de regio Leuven - Aarschot zoekt Infrabel verschillende profielen. Het gaat om technici die zullen instaan voor het onderhoud, de montage en afregeling van onze sporen en wissels, maar ook elektromechaniciens voor onze bovenleidingen en seininrichting. Infrabel wil ook bestuurders voor de technische werktreinen aanwerven. Op de website www.infrabel.be/jobdays staan meer details over deze beroepen.

De ideale voorzet om te scoren

Heel wat bedrijven zoeken mensen. Dat op zich is geen nieuws. Wat wel nieuw is, is de manier waarop Infrabel dit aanpakt. Het is de eerste keer dat de infrastructuurbeheerder op deze manier te werk gaat. We gaan letterlijk naar de mensen toe in hun plaatselijke dialect. Met de campagne “Is’t iet vei aa? Wa peisde?” (Is dit iets voor jou? Wat denk je?) proberen we de mensen op ludieke wijze warm te maken om bij Infrabel te komen werken.

De start van deze bijzondere, regionale campagne gebeurt vrijdag 28 april tijdens de voetbalwedstrijd tussen Oud-Heverlee Leuven en Lommel United. Voor, tijdens en na de wedstrijd maakt Infrabel dan ook intensief reclame voor zijn twee jobdagen in Leuven.

Op de dag van de wedstrijd is Infrabel aanwezig met een informatiestand aan het Eneco Stadion van OHL en delen we folders over de jobdagen uit. Iedereen is welkom aan onze stand en  kan er ook deelnemen aan een ludiek spel.

Zoveel mogelijk geïnteresseerden bereiken

Een belangrijke doelgroep voor Infrabel zijn de technische scholen en opleidingscentra uit de omgeving. De leerlingen en cursisten worden op de jobdagen uitgenodigd. Infrabel richt zich hierbij op de volledige arbeidsmarkt. Om zoveel mogelijk mensen -jong en oud- te bereiken, schakelen we ook onze sociale media in. Bovendien werden heel wat steden en buurgemeenten aangeschreven.

Ten slotte wordt er ook zeer nauw samengewerkt met de mensen van De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Hun expertise is in dit verhaal onmisbaar.

Naast Leuven volgen er nog Job Days in Hasselt, Brussel en Gent. Kijk op www.infrabel.be/jobdays voor een volledig overzicht.