“Infrabel doet het op z’n Brussels”: opmerkelijke lokale actie om een 100 tal jobs in te vullen - 19/05/2017

Infrabel zoekt dringend mensen die mee willen werken aan een veilig en stipt spoorwegnet. De volgende jaren gaat een groot deel van het personeel met pensioen. Geschikte mensen vinden, is dé uitdaging. Daarom lanceert de Belgische infrastructuurbeheerder, in samenwerking met HR Rail, twee bijzondere jobdagen in Brussel waar je kan “speeddaten” met je toekomstige collega’s. Je kan er een waaier aan boeiende jobs ontdekken. Het opmerkelijke aan dit evenement is dat je letterlijk dezelfde dag nog buiten kan stappen met een nieuwe job. Het evenement is op maat gemaakt van “den Brusseleir”, in het plaatselijke dialect.

Infrabel zoekt dringend nieuwe mensen

Infrabel onderhoudt, moderniseert en vernieuwt de spoorinfrastructuur in België. Een zeer belangrijke taak waar de infrastructuurbeheerder dringend mensen voor zoekt. Specifiek in de regio Brussel-Schaarbeek is Infrabel op korte termijn op zoek naar een 100 tal nieuwe medewerkers. Zij kunnen gaan werken in het atelier van Schaarbeek. Daar worden onder meer sporen aan mekaar gelast en op maat gemaakt. Nadien worden die dan over heel België getransporteerd naar onze spoorvernieuwingswerven. Nieuw aangeworven collega’s kunnen ook aan de slag in het Logistiek Centrum Infrastructuur (LCI) van Brussel-Klein Eiland. Een LCI is een onderhoudscentrum, een uitvalsbasis waar ons personeel klaar staat om overal ter plaatse de spoorinfrastructuur te onderhouden en ook snel uit te rukken in geval van storingen en incidenten. De veiligheid primeert en elke seconde telt, want hoe langer een incident duurt, hoe groter de impact voor de stiptheid.

Buiten met een nieuwe job

Geschikte mensen vinden, is een grote uitdaging. Infrabel organiseert daarom, in samenwerking met HR Rail, twee opmerkelijke jobdagen. Op 19 en 20 mei 2017 kunnen geïnteresseerden, in het Logistieke Centrum Infrastructuur van Brussel-Klein Eiland, kennis maken met hun toekomstige collega’s en kunnen ze komen kijken welke verschillende jobs er in aanbieding zijn. Je wordt als het ware ondergedompeld in “de spoorwereld van Infrabel”. Op de jobdag zelf kan je een contract ondertekenen. Wie dus wil, kan na een bezoek buiten wandelen met een nieuwe job.

Babyboomers met pensioen

De komende jaren gaat een groot deel van de Infrabel werknemers in het Brusselse met pensioen. Deze mensen vervangen, is een enorme uitdaging. Om te kunnen blijven garanderen dat de treinen veilig en stipt kunnen blijven rijden, haalt Infrabel dus alles uit de kast om nieuwe mensen te vinden. Niet alleen in Brussel zoekt Infrabel dringend mensen. In heel België loopt het cijfer zelfs op naar zo’n 700 openstaande betrekkingen.

Brussel drukste spoorknooppunt van België

Brussel ligt in het hart van het Belgische spoorwegnet en is het drukste spoorknooppunt van het land. Op weekdagen rijden er tussen de stations Brussels-Noord en Brussel-Zuid bijna 1.200 treinen. Hier werken is dus een extra uitdaging. Wie voor Infrabel in Brussel werkt, is samen met het hele team verantwoordelijk voor 410 kilometer hoofdsporen en 1.360 wissels.

Waaier aan profielen

Specifiek voor Brussel en Schaarbeek zoekt Infrabel verschillende profielen. Het gaat vooral om mensen die zullen instaan voor het onderhoud, montage, demontage en afregeling van onze wissels en sporen. Infrabel zoekt onder meer ook elektromechaniciens voor onze bovenleidingen en seininrichting. Daarnaast zoekt de infrastructuurbeheerder ook bestuurders voor zijn technische werktreinen. Specifiek voor de Job Days in Brussel kunnen mensen zonder diploma ook solliciteren naar verschillende vacatures. Op de website: https://www.infrabel.be/nl/jobs-stages/job-days staan meer details over deze beroepen.

“Geif mo buzze” - Ludieke manier om een job te “scoren”

Heel wat bedrijven zoeken mensen. Dat op zich is geen nieuws. Wat wel nieuw is, is de manier waarop Infrabel dit aanpakt. We gaan letterlijk naar de mensen toe in hun plaatselijke dialect. Met de campagne “Nen job bij Infrabel? D’office quoi!” proberen we de mensen op ludieke wijze warm te maken om bij Infrabel te komen werken.

Zoveel mogelijk geïnteresseerden bereiken

Een belangrijke doelgroep voor Infrabel zijn de vele technische scholen uit de buurt. De leerlingen worden allemaal op de jobdagen uitgenodigd. Om zoveel mogelijk jongeren te bereiken, schakelt Infrabel zijn sociale media in. Ten slotte wordt er ook samengewerkt met verschillende tewerkstellingsdiensten ( zoals Actiris en VDAB). Hun expertise is in dit verhaal onmisbaar.

Meer informatie op: www.infrabel.be/jobdays