Jobs & Stages

Infrabel neemt elk jaar honderden nieuwe talenten in dienst. En allemaal komen ze terecht in een fijn team, krijgen ze tal van opleidings- en doorgroeimogelijkheden en mogen ze rekenen op mooie voordelen.

Zoek je een afwisselende en uitdagende job dicht bij huis? Kom dan zeker langs op onze Job Days! 

Werk voor iedereen

Veel carrièrekansen

De komende jaren vertrekken veel medewerkers op pensioen. Om die opvolging te garanderen, werft Infrabel tal van medewerkers aan met de meest gevarieerde profielen: uitvoerende functies, kaderfuncties, zowel binnen als buiten, technisch, administratief, strategisch, enz. Infrabel biedt dus tal van carrièremogelijkheden.

De juiste persoon op de juiste plaats

Om de meest geschikte profielen aan te werven en hen de mogelijkheid te bieden zich te ontplooien in een stimulerende werkomgeving, stuurt de onderneming haar aanwervingsprocedure voortdurend bij. De intern aanwezige vaardigheden en competenties worden optimaal beheerd door kennisoverdracht. Volgens een vaststaande interne procedure worden beginnende werknemers op hun afdeling systematisch begeleid en ondersteund door een oudere, ervaren werknemer.

uitstekende werkomstandigheden

Bij Infrabel werken al onze medewerkers mee aan duidelijke doelstellingen, die deel uitmaken van een gevestigde bedrijfsstrategie. Zo kunnen ze hun talenten verder ontwikkelen via opleidingen en hun verantwoordelijkheden opnemen. Daarnaast genieten ze van zeer goede werkomstandigheden, werkzekerheid en een bijzonder interessant loonpakket.

Werkzetels

De werkplaatsen

Infrabel beschikt over vier gespecialiseerde werkplaatsen (Schaarbeek, Wondelgem, Roeselare en Bascoup) waar de onderdelen van de infrastructuur worden gefabriceerd of hersteld. Deze diensten zijn ideaal gelegen en komen tegemoet aan de behoeften van de technische teams.

De LCI's

De Logistieke Centra Infrastructuur (LCI) van Infrabel groeperen al het personeel en het materieel dat nodig is voor het onderhoud van de infrastructuur binnen een bepaald gebied.

De seinhuizen

In de seinhuizen bedienen de operatoren alle signalisaties en wissels binnen een bepaald gebied van het spoorwegnet.

Traffic Control

Bij Traffic Control, gevestigd in Brussel, coördineren de lijnregelaars (via de seinhuizen) het treinverkeer over het hele gebied. In geval van storingen beslissen zij welke treinen voorrang krijgen.

De algemene diensten

De kantoren met algemene diensten van Infrabel bevinden zich in Brussel en centraliseren human resources, financiëel beheer, juridische dienst, IT, internationale zaken, communicatie en aankopen.

De spoorwegen

De 3.587 km spoorwegen van het Belgische spoorwegnet, verspreid over het hele grondgebied, worden beheerd door de arbeiders, technici en ingenieurs die verbonden zijn aan de Logistieke Centra Infrastructuur.