Onze onderneming

Infrabel is de infrastructuurbeheerder van de spoorwegen in België. Wenst u meer informatie over onze activiteiten? Of vraagt u zich af hoe het treinverkeer in België georganiseerd wordt? En wat nu het verschil is tussen NMBS en Infrabel? Bent u geïnteresseerd in onze geschiedenis?  Neem hier dan zeker een kijkje!

Wie is Infrabel?

Infrabel is de infrastructuurbeheerder van de spoorwegen in België. We onderhouden en moderniseren het spoornet en sturen de treinen aan via onze seinhuizen.

Verschil tussen Infrabel en NMBS

Vue à l'intérieur de la gare de Liège-Guillemans avec des trains aux quais

De Belgische spoorwegen bestaan uit 2 onafhankelijke ondernemingen. Lees meer over hun verantwoordelijkheden.

Management en structuur

Luc Lallemand, CEO van Infrabel

Infrabel bestaat uit 3 directies met eigen specialisaties en verantwoordelijkheden. Lees meer over onze bedrijfsstructuur.

Corporate Governance

Lees hier alles over de invulling van de corporate governance richtlijnen en over de activiteiten van onze beheersorganen.

Onze klanten

Infrabel verdeelt de capaciteit op het spoornet aan transporteurs van goederen en reizigers. Ontdek hoe we het spoornet uitbaten en wie onze klanten zijn.

Onze geschiedenis

Infrabel werd opgericht in 2005 en is nog een relatief jonge onderneming. De geschiedenis van onze activiteiten loopt echter al veel verder terug in de tijd!