VOKA Open Bedrijvendag 2017

Infrabel neemt ook dit jaar deel aan Voka Open Bedrijvendag. We openen op zondag 1 oktober 2017 onze deuren voor het grote publiek op 4 verschillende locaties in Vlaanderen. Wil je alles te weten komen over het spoornet en het treinverkeer in België? Breng ons dan zeker een bezoekje!

OBD 2017 - Large Banner

Opendeurdag bij Infrabel op zondag 1 oktober 2017

Ingenieurs, technici, electromecaniciens, vakbedienden, magazijniers, traffic controllers, safety controllers, enz. Er komt heel wat kennis en know-how kijken bij het onderhoud van de spoorinfrastructuur en de organisatie van het treinverkeer.

Tijdens Voka Open Bedrijvendag vertellen onze medewerkers honderduit over hun job bij Infrabel. Je zal al snel merken dat onze mensen niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken. Dag in dag uit staan ze paraat en leiden ze het treinverkeer in goede banen. En dat met een flinke dosis passie…

Op 1 oktober maken we je graag wegwijs in onze één van onze seinhuizen en / of Logistieke Centra Infrastructuur:

 • Seinhuizen
  Vanuit de seinhuizen coördineren we het treinverkeer op regionaal niveau. Onze medewerkers bedienen er de wissels en volgen er de aankomende en vertrekkende treinen op.
 • Logistieke Centra Infrastructuur (LCI)
  Het spoornet en de infrastructuuronderdelen vergen heel wat onderhoud. Vaak moeten ook onderdelen vernieuwd of gemoderniseerd worden. Dat is de taak van onze Logistieke Centra Infrastructuur.

Bezoek ons op 4 locaties IN VLAANDEREN

 • Seinhuis Gent-Sint-Pieters - Koningin Fabiolalaan 152, 9000 Gent (station: Gent-Sint-Pieters)
 • LCI Gent-Zeehaven - Noordveenakkerstraat 51 / 003, 9000 Gent (station: Gent-Dampoort)
 • Seinhuis Antwerpen-Berchem - Burgemeester Edgard Ryckaertsplein 1, 2600 Berchem (station: Antwerpen-Berchem)
 • LCI Antwerpen-Berchem - Generaal Van Merlenstraat 1, 2600 Berchem (station: Antwerpen-Berchem)

Vanuit de stations zullen wegwijzers in de vorm van een rode pijl je naar de verschillende locaties leiden. Tussen het seinhuis van Gent-Sint-Pieters en het LCI van Gent-Zeehaven zal er de hele dag door een pendelbusdienst rijden.

Meer informatie over de verschillende locaties vind je ook op de website van Open Bedrijvendag zelf.

Gratis rondleidingen en animatie

Onze medewerkers gidsen je op de site rond. Op voorhand inschrijven is niet nodig, maar voor een bezoek aan het seinhuis ben je wel best tijdig van de partij. De locaties zijn open van 10u tot 17u.

We trakteren groot en klein op allerlei animatie en dit jaar hebben we ook enkele nieuwigheden in petto. Benieuwd? Breng ons dan zeker een bezoekje en laat je onderdompelen in de verrassende wereld van de spoorwegen!

Journée du Patrimoine in Wallonië

Begin dit jaar heeft de Waalse tegenhanger van Voka Open Bedrijvendag beslist er een punt achter te zetten. Waalse locaties maken niet langer deel uit van de deelnemerslijst, maar niet getreurd! Op zondag 10 september neemt Infrabel voor de eerste keer deel aan Journées du Patrimoine.

We openen onze deuren van 10u tot 17u30 op 4 locaties en bieden een unieke kijk op hun historische achtergrond:

 • Atelier de Bascoup - Rue d’Anderlues 187, 7160 Chapelle-lez-Herlaimont
 • Viaduc d’Arbre - Route d’Ath (à hauteur du viaduc), 7811 Arbre
 • Centre Logistique d’Infrastructure de Ronet - Rue J. J. Gaillard 2, 5020 Namur
 • Pont des Allemands - Rue de l’Ecluse (à hauteur du viaduc), 4600 Visé

VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Zoals u weet is er een verhoogde waakzaamheid op publieke evenementen. Met onze deelname aan de Voka Open Bedrijvendag is ook Infrabel onderhevig aan deze veiligheidsmaatregel.

Grote rugzakken en handtassen zijn NIET toegelaten op de opengestelde locaties. Wie dit toch meebrengt zal verzocht worden om zijn tas of rugzak tijdens het bezoek op te bergen in het daartoe voorziene depot aan het onthaal.

Bedankt voor uw begrip.