Spring mee tegen spoorlopen

Spoorlopen is een fenomeen dat steeds vaker voorkomt. Ondanks onze inspanningen en het bord “verboden de sporen over te steken” dat op elk perron geplaatst is, stelden we in 2017 maar liefst 807 gevallen van spoorlopen vast! Deze zomer lanceert Infrabel een actie op muziekfestivals om jongeren te sensibiliseren rond spoorlopen: spring mee tegen spoorlopen!

Campagne #NOTRESPASSING

Op onze stand op de muziekfestivals van Dour, Suikerrock en Pukkelpop nodigen we de festivalgangers uit om het verbodsbord “verboden de sporen over te steken” een stevige make-over te geven en zelf een digitaal verbodsbord te bedenken. Dit kunnen ze doen door een originele foto te nemen van zichzelf in volle actie op een trampoline. We vragen hen om hun foto te delen op sociale media met de hashtag #NOTRESPASSING. Ze krijgen ook een pin met hun foto erop mee naar huis.

Kom jij deze zomer ook eens langs op onze Infrabel-stand om een #NOTRESPASSING foto te maken?

Infrabel op de festivals

Dour Festival: 11-12-13-14-15 juli 2018

Suikerrock: 27-28-29 juli 2018

Pukkelpop: 15-16-17-18 augustus 2018

Spoorlopen

Spoorlopen brengt de spoorveiligheid zwaar in het gedrang en heeft een grote impact op de stiptheid van de treinen. Daarom zet Infrabel zijn acties tegen spoorlopen voort en richten we ons vooral tot jongeren met nieuwe innovatieve acties.

Lees hier meer over onze acties tegen spoorlopen