Verkeersdag in Geel: 670 leerlingen gesensibiliseerd rond spoorveiligheid - 19/09/2017

Vandaag, dinsdag 19 september, namen 670 leerlingen deel aan de verkeersdag in Geel. Ook Infrabel was aanwezig tijdens initiatief om de jongeren te sensibiliseren over het juist toepassen van de verkeersregels aan overwegen.

De verkeersdag is een unieke samenwerking samenwerking tussen de mobiliteitsdiensten en scholen van Geel, Laakdal, Meerhout, de lokale politie, het Kempisch bedrijfsleven en Infrabel. Het doel van de dag is om kinderen van het 6e leerjaar bewust te maken van het belang om altijd en overal de verkeersregels te volgen.

Veiligheid en het naleven van de regels aans overwegen, langs het spoor en in station, door jong en oud, groot en klein, is voor Infrabel een topprioriteit. Daarom namen we ook enthousiast deel aan dit initiatief, om kinderen al op jonge leeftijd te sensibiliseren over spoorveiligheid. Want het is belangrijk om alle weggebruikers op te roepen en altijd en overal de veiligheid aan overwegen en langs het spoor te respecteren.

Concreet gaven we veiligheidslessen aan 670 leerlingen van het 6e leerjaar (11 en 12-jarigen uit scholen in Geel, Laakdal en Meerhout. Dit gebeurde onder andere aan de hand van een interactieve presentatie, het reuzenganzenbordspel en heel wat ander didactisch materiaal.

In totaal konden de leerlingen 6 workshops volgen, waaronder de veiligheidsles van Infrabel. Er kwamen tijdens de dag ook andere thema’s aan bod, zoals de problematiek van dodehoekongevallen.