Veiligheidscampagne voor truckchauffeurs: drive home safe! - 18/12/2017

Deze morgen 18 december heeft Infrabel, in het hart van de Antwerpse haven, het startschot gegeven voor een nieuwe sensibiliseringsactie. Deze nieuwe veiligheidscampagne richt zich specifiek tot de vrachtwagenchauffeurs en wil hen waarschuwen voor de vele overwegen in het havengebied.

In het uitgestrekte gebied van de haven van Antwerpen liggen heel wat overwegen, waarvan een groot aantal zonder slagbomen. Jammer genoeg gebeuren er elk jaar ook ongevallen aan deze overwegen. Aangezien het grootste deel van het verkeer in het havengebied uit vrachtwagens bestaat, richt  Infrabel zich met deze campagne specifiek tot vrachtwagenbestuurders.

Enkele cijfers…
  • Ongeveer 1 op 3 ongevallen aan overwegen in ons land gebeurt in havengebied. Vaak zijn dat ongevallen met vrachtwagenchauffeurs die het rode licht negeren omdat ze gehaast zijn of door onoplettendheid.
  • In het eerste semester van 2017 waren er 8 ongevallen in havengebied. 7 daarvan vonden plaats in de haven van Antwerpen.
  • De afgelopen 10 jaar vonden hier maar liefst 49 ongevallen aan overwegen plaats.

In 5 grote vrachtterminals zal Infrabel gedurende 1 week een korte sensibiliseringsfilm projecteren. Bovendien zullen de vrachtwagenbestuurders een flyer ontvangen met een kaart van de haven waarop de belangrijkste overwegen aangeduid staan, en met de boodschap “Drive home safe”. Een boodschap, bewust in het Engels gezien de verschillende nationaliteiten van de bestuurders,  die toepasselijk is met het oog op de feestdagen.

Deze actie is het startschot voor een meer uitgebreide campagne in 2018 die Infrabel ook wil uitrollen in de andere havens van ons land.