Startschot voor de aanleg van de nieuwe brug in Tilff - 06/06/2018

Vandaag ging de eerste spade in de grond voor de werken van de nieuwe brug in Tilff en de herinrichting van het station. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister Bellot, mevrouw Simonet (in naam van minister Di Antonio) en burgemeester Laura Iker. Bij deze werken zullen ook enkele overwegen worden afgeschaft.

Tilff

Een nieuwe brug over de Ourthe

Infrabel is in samenwerking met SPW, de Waalse overheidsdienst, begonnen aan een nieuwe werf langs de Ourthe. Tilff krijgt immers een gloednieuwe brug ter vervanging van de huidige, inmiddels verouderde brug. Het nieuwe kunstwerk, dat over de rivier en de sporen komt, biedt via een aparte brug ook een veilige doorgang voor fietsers en voetgangers.

De wegenis in het verlengde van de brug wordt ook heraangelegd om het verkeer op beide oevers vlotter te laten doorstromen. Een uitstekende zaak voor de buurtbewoners!

Tilff - 3D

Werken in het station van Tilff

Naast de aanleg van de brug zijn er ook werken gepland om de veiligheid in het station van Tilff en de stationsomgeving te verhogen. De meest ingrijpende verandering daarbij is de afschaffing van de overweg naast het station.

Er worden ook nog drie andere overwegen afgeschaft en ter hoogte van het station komt er een onderdoorgang naar de perrons voor voetgangers, fietsers en personen met beperkte mobiliteit. Dankzij enkele andere aanpassingen wordt de trein nemen in Tilff ook een pak makkelijker en aangenamer. De perrons worden helemaal vernieuwd en er komt een nieuwe trap. Voor PBM wordt er een toegangshelling voorzien die aansluit op het vlakbij gelegen RAVeL-netwerk.

Virtueel bezoek voor de buurtbewoners

Ook de buurtbewoners worden bij het project betrokken. De Cel Info Buurtbewoners organiseerde ‘s avonds een virtueel bezoek van het eindproject om hen zo goed mogelijk te informeren. Zo konden de buurtbewoners alvast kennismaken met het toekomstige kunstwerk en de herinrichting van de stationsomgeving. Infrabel De buurtbewoners informeren over zijn werven is immers ook een belangrijke taak van Infrabel.