Spring mee tegen spoorlopen! - 03/07/2018

Deze zomer lanceert Infrabel een sensibiliseringsactie tegen spoorlopen op de muziekfestivals. Hiermee richten we ons specifiek naar jongeren van 18 tot 25 jaar oud. Spring jij mee tegen spoorlopen?

Spoorlopen is een fenomeen dat blijft toenemen, ondanks al onze inspanningen en de aanwezigheid van een speciaal verbodsbord langs de sporen. In 2017 noteerden we nog 807 gevallen! Tijdens Dour, Suikerrock en Pukkelpop doen we een beroep op de festivalgangers om het verbodsbord een stevige make-over te geven. We nodigen elke festivalganger uit om zijn/haar eigen digitale verbodsbord tegen spoorlopen te ontwerpen. Op een trampoline wordt een originele foto genomen, die ze daarna kunnen delen op de sociale media met de hashtag #NOTRESPASSING. Het resultaat krijgen ze ook mee in de vorm van een pin, die ze trots kunnen dragen tijdens het festival.

Het doel van deze actie is om een grote (online) zichtbaarheid te verkrijgen bij deze specifieke doelgroep, in een taal die hen aanspreekt. Tegelijkertijd zullen we de campagnebeelden ook massaal verdelen via sociale media en andere meer traditionele media.

Kom ons zeker een bezoekje brengen tijdens de festivals deze zomer!

  • Dour: 11-15 juli (festivalterrein)
  • Suikerrock: 27-29 juli (festivalstraat)
  • Pukkelpop: 15-18 augustus (Camping Chill)

Meer info: www.infrabel.be/notrespassing

#NOTRESPASSING