Pendelbarometer MobiPulse uitgebreid met extra functionaliteiten voor nog meer transparantie - 13/07/2018

Infrabel lanceert MobiPulse 2.0: een upgrade van de online pendelbarometer die we in februari dit jaar voorstelden. De extra functionaliteiten zijn een nieuwe stap in transparante communicatie over het treinverkeer en kwamen tot stand in nauwe samenwerking met de reizigersverenigingen.

 

Klok in een station

MobiPulse, online barometer vergelijkt de trein met de auto

Eerder dit jaar, op 19 februari 2018, stelde Infrabel een nieuw middel ter beschikking van de pendelaars. Het ging om ‘MobiPulse’, een zogenaamde pendelbarometer waarmee men twee maal per dag (na de spits) de stiptheid en de gemiddelde rittijden op de belangrijkste verkeersassen tussen Brussel en de provinciesteden kon zien. Uniek aan de tool was dat er ook een vergelijking met de rittijden van het wegverkeer werd gemaakt én dat ook de milieu-impact van de verbindingen werd weergegeven.

MobiPulse 2.0, een upgrade in samenspraak met de reizigersverenigingen

De tool werd inmiddels, op basis van constructieve gesprekken met de reizigersverenigingen, gefinetuned en voorzien van een aantal extra functionaliteiten.

  • De voor het treinverkeer belangrijke as ‘Binche – Brussel’ werd toegevoegd.
  • Daarnaast werkte onze IT-afdeling de voorbije maanden intens aan een gebruiksvriendelijke versie voor smartphones.
  • Bovendien werd aan de belangrijkste vraag van de reizigersverenigingen tegemoet gekomen, namelijk de mogelijkheid om alle gegevens uit het verleden te consulteren. Zo kunnen ze statistieken op maat uitwerken voor hun leden.
  • Tot slot worden voortaan afgeschafte treinen beschouwd als onstipte treinen, waardoor de percentages zo nauw mogelijk aansluiten bij de beleving van de pendelaar.

Infrabel werkt daarnaast intensief, en samen met de betrokken stakeholders, verder aan een transparant communicatiebeleid rond de stiptheid, naast de veiligheid onze absolute bedrijfsprioriteit.

Raadpleeg de vernieuwde versie van MobiPulse (desktop èn mobile)

Reizigersverenigingen Test-Aankoop, Test Achat, IEW (Inter - Environnement – Wallonie), Trein Tram Bus en Navetteurs.be zijn tevreden met de extra functionaliteiten:

“We zijn tevreden met de aanpassingen die Infrabel, op onze vraag, doorvoerde. We bedanken hen voor het constructieve werk. De gegevens zijn langer raadpleegbaar en de reiziger kan opzoekingen doen dankzij de archieffunctie die aan MobiPulse is toegevoegd. De mobiele versie laat eveneens toe om de gegevens altijd en overal te raadplegen dankzij het mobiele internet of Wifi. Door de afgeschafte treinen nu ook mee op te nemen in de statistieken als niet-stipte treinen reflecteren de cijfers nog beter datgene wat de reiziger dagelijks beleeft.”