Onze sensibiliseringsacties in De Panne binnenkort te zien op de Franse televisie - 09/07/2018

Op maandag 9 juli was Infrabel aanwezig op de dijk van De Panne om vakantiegangers aan de Belgische kust bewust te maken van de gevaren van trespassing of spoorlopen. Onze twee schokacties, "The Floor" en het wrak van de auto die onlangs in onze crashtest werd aangereden door een trein, trokken er heel wat kijklustigen...

"The Floor", een virtual reality-beleving

"The Floor by Infrabel", het trilplatform dat tot 50 mensen in een virtual reality-beleving kan onderdompelen, werd vandaag ingezet aan de Belgische kust om vakantiegangers ervan bewust te maken dat spoorlopen levensgevaarlijk is. Elke deelnemer kon een 360°-film bekijken en in de huid kruipen van iemand die beslist om de sporen over te steken op een plaats waar dat verboden is. De gevolgen laten zich raden.

De "The Floor"-beleving liet dit schooljaar al een diepe indruk na op heel wat leerlingen in het middelbaar onderwijs. Vandaag maakten we ook jonge én minder jonge voorbijgangers in De Panne bewust van de levensgevaarlijke risico's die je loopt als je de sporen oversteekt waar het niet mag. 

Het wrak van onze crashtest

Een maand geleden lanceerde Infrabel een nieuwe veiligheidscampagne om weggebruikers bewust te maken van het belang om aan een overweg de verkeersregels na te leven. Voor het eerst werd een crashtest tussen een auto en een trein niet enkel als wetenschappelijk experiment georganiseerd maar ook als opleidingsoefening voor brandweer, politie, VIAS en onze eigen medewerkers.

Afgelopen maandag konden vakantiegangers in De Panne zien wat er nog overbleef van de auto die door de trein was aangereden. Het was voor veel voorbijgangers een echte schok om met eigen ogen te kunnen vaststellen hoe groot de schade was die door deze botsing werd veroorzaakt. Een krachtige manier om ook de meest argelozen onder ons wakker te schudden!
Op een groot scherm kregen voorbijgangers ook wat meer achtergrondinformatie over deze belangrijke sensibiliseringsactie.

Franse cameraploeg

Onze acties aan de Belgische kust hebben zelfs tot over de grens de aandacht getrokken! Een cameraploeg van een bekende Franse televisiezender streek neer in De Panne om onze acties te filmen. Binnenkort zullen dus ook onze zuiderburen zich kunnen laten overtuigen door onze krachtige sensibiliseringsacties over de spoorveiligheid. De reportage wordt later dit jaar uitgezonden in een zeer bekend Frans reportageprogramma.Wordt dus vervolgd...