Nieuwe spoorbrug Moerbrugsestraat in Oostkamp feestelijk ingewijd - 08/06/2018

Na 1,5 jaar werkzaamheden, wijdde Infrabel op vrijdag 8 juni de nieuwe brug in de Moerbrugsestraat in Oostkamp officieel in. De inhuldiging vond plaats samen met de gemeente Oostkamp en in het bijzijn van heel wat omwonenden. De bouw van deze brug maakt deel uit van de aanleg van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge.

Aanleg van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge

Infrabel investeerde 5 miljoen euro in de aanleg van de nieuwe spoorbrug die de deelgemeente Moerbrugge verbindt met het centrum van Oostkamp. De bouw van deze bredere brug is nodig voor de aanleg van twee extra sporen op de lijn Gent-Brugge, een van de drukste spoorverbindingen in ons land.

Tijdens de afbraak van de oude brug en de aanleg van de nieuwe bleef deze belangrijke verkeersas toegankelijk, met uitzondering van vier weken en enkele nachten. Sinds vrijdag 18 mei is de brug van de Moerbrugsestraat in beide richtingen opengesteld.

Infrabel bedankt de buurtbewoners en de gemeente

Deze werkzaamheden veroorzaakten heel wat hinder en ongemak voor de buurtbewoners. Infrabel nodigde hen daarom uit om de inhuldiging van de nieuwe spoorbrug samen met de gemeente Oostkamp te komen vieren. Zo willen we de buurtbewoners bedanken voor hun begrip en geduld tijdens de werkzaamheden, alsook de gemeente voor de vlotte samenwerking. De Moerbrugse schoolkinderen fietsten de nieuwe brug feestelijk in.