Een nieuw spelboek over spoorveiligheid - 07/12/2017

Infrabel brengt een nieuwe sensibiliseringstool voor kinderen van het basisonderwijs uit: een spelletjesboek over de spoorveiligheid.  Aan de hand van kruiswoordraadsels, labyrintspelletjes, sudoku-puzzels, een quiz, ... komen de leerlingen op een originele manier alles te weten over spoorveiligheid.

Een sensibiliseringstool voor kinderen

Begin 2017 bracht Infrabel een spoorveiligheidspakket voor de leerkrachten van het basisonderwijs uit. Nu heeft het ook specifiek materiaal voor kinderen jonger dan 12 jaar ontwikkeld:  een spelboek over spoorveiligheid.

De kinderen kunnen wat ze in de klas via het lessenpakket geleerd hebben, zelf spelenderwijs oefenen aan de hand van verschillende aan hun leeftijd aangepaste spelletjes:

  • Teken en duid de Sint-Andrieskruisen aan
  • Test je kennis met de "Grote Quiz over de spoorveiligheid"
  • Vind de 7 fouten "Op het perron"
  • Ontcijfer de boodschap en los het kruiswoordraadsel "Langs de sporen" op.
  • Vind je weg terug en "Loop nooit over de sporen"

En nog veel meer ... 

Zo leren de kinderen hoe ze zich veilig moeten gedragen aan overwegen, in stations en langs de sporen.

Een sensibiliseringsles voor de leerlingen van Lokeren

Naar aanleiding van de lancering van het nieuwe spelboek kregen de leerlingen van de basisschool Spoele van Lokeren een hele voormiddag een sensibiliseringsles over de spoorveiligheid. De les bestond uit een korte uitleg, een quiz en een rondleiding op het terrein, waarna ze een exemplaar van het spelletjesboek kregen. De kinderen mogen zich nu echte experts in de spoorveiligheid noemen.

Bestel of download het spelboek

Het spelboek over spoorveiligheid is gratis en kan worden besteld. Je kan het spelboek ook downloaden op onze website.