Lancering bouwwerken van onze Infrabel Academy! - 25/01/2018

Op 25 januari gingen de eerste werken voor de bouw van start Infrabel Academy van start. Het opleidingscentrum, dat naast het station Brussel-West komt, wordt het enige in zijn soort in België. Het biedt een ideale leeromgeving voor ons personeel.

​Op donderdagmorgen 25 januari 2018 werd de bouw van Infrabel Academy gelanceerd. Het centrum, dat naast het station Brussel-West komt, wordt de referentie op het vlak van opleidingen in België. Bedoeling is alle opleidingen binnen de onderneming te uniformiseren. De grote troef van Infrabel Academy is dat het een grote waaier van praktische en theoretische opleidingen aanbiedt. De uitgestrekte oefenterreinen buiten simuleren de werksituaties op het terrein.

Een troef voor Infrabel

Met het toekomstige opleidingscentrum verbindt Infrabel zich ertoe elke medewerker de gelegenheid te bieden zijn opleiding te vervolmaken volgens zijn eigen behoeften. De onderneming staat immers voor twee uitdagingen. Aangezien de technologie razendsnel evolueert, is het belangrijk dat het personeel continu opleidingen volgt. De tweede uitdaging bestaat erin, gezien de grote pensioneringsgolf en instroom van nieuwe medewerkers, de kennisoverdracht binnen de onderneming te verzekeren. Onze medewerkers staan hierbij centraal. Wij willen hen zo alle tools geven om ons netwerk zo goed mogelijk te onderhouden. 

Op 5 minuten van het station Brussel-Zuid

De keuze viel op de site Brussel-West omwille van zijn strategische ligging in hartje Brussel en de vlotte bereikbaarheid. De site is immers heel gemakkelijk bereikbaar via de lijn 28 vanuit het station Brussel-Zuid. Het gebouw is rechtstreeks toegankelijk via het perron. Brussel-West is ook prima bereikbaar met de metro (lijnen 6 en 2).

Bruisend bouwproject

Dit project is niet alleen belangrijk voor Infrabel. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de gemeente Molenbeek hebben immers een ambitieus programma in het leven geroepen om de wijk nieuw leven in te blazen. Met de bouw van Infrabel Academy zet Infrabel dus zijn schouders mee onder dit boeiende project. De infrastructuurbeheerder toont daarmee aan dat het een bedrijf is dat met beide benen stevig in de maatschappelijke realiteit staat en op één lijn met de samenleving zit.