Job Days in Bergen - 26/09/2018

In het kader van de ‘We Need You’ -rekruteringscampagne vonden in het LCI van Bergen de eerste Job Days van Infrabel plaats. Maar liefst 512 kandidaten namen deel aan een gesprek met een jury die moest oordelen of hun competenties beantwoordden aan de behoeften van onze onderneming.

Mannen én vrouwen gezocht!

Gilberto, operator-bestuurder sporen, sleepte als eerste zijn ‘prijs’ in de wacht, een veiligheidshelm die aan alle nieuwe collega’s wordt uitgedeeld. Hij werd op de voet gevolgd door Thierry (specialist onderhoud) en Elodie (traffic controller).

Zoals Elodie kwamen meer dan 200 vrouwen op de Job Days af. De ambitie van Luc Lallemand (CEO Infrabel) om onze onderneming te vervrouwelijken, werd tijdens dit aanwervingsweekend reeds voor een deel gerealiseerd. Dankzij deze Job Days kunnen 47 mannen en 12 vrouwen aan de slag bij Infrabel. Onder de nieuwe collega’s tellen we dus 20% dames. Dat belooft veel goeds voor de volgende Job Days!

Een vlekkeloos onthaal

I-HRO had de Job Days tot in de puntjes geregeld. Zodra de kandidaten toekwamen, werden ze direct naar het onthaal begeleid om er zich aan te melden en de nodige documenten in te vullen. Eerst werden ze voor een gesprek bij de jury verwacht en daarna volgde een medisch onderzoek. De kandidaten die ook voor het medisch onderzoek slaagden, hoefden dan nog enkel hun contract te tekenen.

Wie zin had, kon ook honderduit praten met de ambassadeurs van Infrabel, allemaal collega’s met en passie voor hun job. Daarnaast was er ook gelegenheid om het LCI en de werkplaatsen te bezoeken, en van dichtbij kennis te maken met het (rollend) materieel voor het onderhoud van de sporen en de bovenleiding.

Bedankt aan iedereen die geholpen heeft om van deze Job Days een succesverhaal te maken. Dit weekend worden er trouwens Job Days op twee verschillende locaties georganiseerd: op vrijdag en zaterdag in Ronet en op zaterdag en zondag in Gent.