Infrabel zet schouders onder gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer - 08/03/2018

Onze CEO, Luc Lallemand, nodigde onlangs het topmanagement van Infrabel uit op de studiedag van JUMP. Dat is een internationaal forum dat zich inzet voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Een brandend actueel thema dat onmiskenbaar zijn stempel drukt op onder meer de manier van leiding geven… Ook binnen Infrabel. Dit initiatief kadert binnen onze vijfde prioriteit om op één lijn te zijn met de samenleving. 

Luc Lallemand onderschrijft belang van diversiteit op de werkvloer

Get up, stand up. Stand up for your rights! Bob Marley zong het 40 jaar geleden al. En hij had gelijk… Meer dan ooit moeten bedrijven inzetten op diversiteit. Niet alleen in hun raden van bestuur, maar ook in de directiekamers en op alle leidinggevende niveaus.

Onze samenleving verandert in sneltempo. Als bedrijf evolueren we mee, omdat een bedrijf nu eenmaal de spiegel is en moet zijn van de maatschappij. Goed leiderschap past zich daaraan voortdurend aan. Vanuit deze overtuiging nam onze CEO deel aan een panelgesprek tijdens de studiedag. Het traditionele leiderschap maakt steeds meer plaats voor een managementstijl die geïnspireerd is door normen en waarden.

Een ongelofelijke troef in een snel veranderende wereld

Een divers personeelsbestand geeft ondernemingen een frisse kijk op uitdagingen, stimuleert innovatie en wapent hen beter tegen stilstand. De afgelopen decennia is op het terrein onmiskenbaar veel vooruitgang geboekt. Uit cijfers van Statbel, die de volledige Belgische economie omspannen, van eenmanszaken tot de beursgenoteerde bedrijven, blijkt dat gemiddeld 32,7 procent van de leidinggevenden een vrouw is. Uitschieters zijn er zowel naar beneden (de bouwsector, met 10%), als naar boven (zorgsector, bijna 60%).

Infrabel behoort met 2 vrouwelijke directors in het directiecomité bij de betere leerlingen. En ook onze vrouwelijke managers doen het met 20% erg goed. Maar diversiteit bij Infrabel gaat natuurlijk verder dan enkel ons vrouwelijk talent in leidinggevende functies én op het terrein meer aanmoedigen en begeleiden.

Wie vragen heeft over diversiteit bij Infrabel, kan een e-mail sturen naar diversity@infrabel.be.