Infrabel en SNCF Réseau, hand in hand - 02/06/2017

Vrijdag 2 juni is de internationale dag van spoorveiligheid aan overwegen. In het kader daarvan organiseren Infrabel en SNCF Réseau samen een sensibiliseringsactie aan een overweg in Roubaix. Infrabel voorziet voor de gelegenheid het wrak dat gebruikt werd voor de campagne “Autowrak on tour”.

Roubaix

Deze ochtend houden Infrabel en SNCF Réseau een sensibiliseringsactie in Roubaix. De actie speelt zich af in het kader van de internationale dag van spoorveiligheid aan overwegen. Doel van de actie is automobilisten te sensibiliseren om de verkeersregels aan overwegen te respecteren.

Voor deze gelegenheid leent Infrabel dus een autowrak uit dat aangereden werd door een trein, en dat het onderwerp was van onze campagne ‘Autowrak on tour’.

Zowel voor Infrabel als voor SNCF Réseau is veiligheid een kernwaarde, en daardoor ook onze allereerste prioriteit. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen spoorinfrastructuurbeheerders!

In Frankrijk is 99% procent van de ongevallen aan overwegen te wijten aan onaangepast rijgedrag van bestuurders. In België is dat zelfs 100%: geen enkel gemeld ongeval werd veroorzaakt door een fout in de werking van een overweg.

De internationale dag van spoorveiligheid aan overwegen is een initiatief van de Internationale Spoorwegunie (UIC) en talrijke andere spoororganisaties. Het is de negende keer op rij dat de dag georganiseerd wordt om wereldwijd de spoorveiligheid onder de aandacht te brengen.