“The Box by Infrabel” succesvol gelanceerd - 04/05/2017

In aanwezigheid van onze CEO Luc Lallemand lanceerde Infrabel met veel succes zijn nieuwste sensibiliseringscampagne, gericht op jongeren in het secundair onderwijs. Tijdens de campagne staat onze sensibiliseringscontainer “The BOX by Infrabel” centraal.

Luc Lallemand tijdens de lancering van "The BOX by Infrabel"

The BOX in Fontaine L’Évêque

De eerste actie vond plaats op 28 april in Fontaine L’Evêque, bij Charleroi. Op de ‘journée citoyenne' die het Athénée Royal Louis Delattre organiseerde, was Infrabel vertegenwoordigd met ‘The Box’. Maar liefst 280 leerlingen bezochten onze container en de reacties waren lovend. De ervaring heeft heel wat ogen geopend, en enkele leerlingen beloofden zich in de toekomst nooit meer op de sporen te begeven.

The BOX in Heule

Op 4 mei stelden we de container voor in Athena, campus Heule op de verkeersdag in Heule.  Ook daar werden 250 jongeren ondergedompeld in de virtual reality.  De leerlingen lieten zich fotograferen en plakten hun foto’s op onze engagementsmuur met de belofte nooit op de sporen te lopen. Zij hebben het begrepen: je leven is een omweg waard!

Sensibiliseren = werk van lange adem

De lanceringen in Fontaine L’Evêque en Heule waren de aftrap voor een langdurige campagne die vanaf september 2017 in de Belgische middelbare scholen zal lopen. Scholen die dicht bij een spoor- of overweg liggen, kunnen ‘The Box by Infrabel’ via onze website reserveren!