Ben je getuige van een kabeldiefstal? Bel 0800/30 230! - 13/09/2018

De laatste maanden zijn kabeldiefstallen opnieuw sterk in opmars. We moeten allemaal extra waakzaam zijn om kabeldiefstallen te bestrijden en de politie te helpen om dergelijke misdrijven aan te pakken. Merk je verdacht gedrag op of rond het spoordomein? Bel dan meteen het SOC op 0800/30 230 of de politie.

Een recordhoeveelheid kabels gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag werd op het spoornet in de regio Luik opnieuw 700 meter kabel gestolen. Maandagochtend was er ook al een kabeldiefstal op de hogesnelheidslijn tussen Thimister en Welkenraedt. Dieven hadden er over een totale afstand van 2,6 km kabels gestolen, een triest record. Deze wandaden betekenen altijd een pak extra werk voor onze technische teams die de berokkende schade moeten herstellen.

Wanneer onze ploegen bij de diefstal maandagochtend ter plaatse aankwamen om de nodige reparaties uit te voeren, waren de kabeldieven nog aan het werk. Toen de dieven wegvluchtten, zetten onze collega’s de achtervolging in en slaagden ze erin om de nummerplaten te noteren van de voertuigen waarmee de dieven wegreden. Deze gegevens en alle ter plaatse verzamelde elementen werden overgemaakt aan de politie voor verder onderzoek.

Iets verdachts gezien?

In de strijd tegen kabeldiefstal is samenwerking tussen alle betrokken partijen cruciaal: politie, parketten, schroothandelaars, politici... Maar ook jij kan ons helpen.

Uiteraard hoef je de held niet uit te hangen, denk altijd eerst aan je eigen veiligheid! Een eenvoudig telefoontje kan al het verschil maken. Merk je verdacht gedrag op of rond het spoordomein? Bel meteen het SOC (Security Operations Center) op 0800/30 230 of de politie via nummer 101.