Athus - Bertrix : opnieuw treinverkeer op de twee sporen - 14/07/2017

Door een ontsporing heeft een goederentrein op 19 mei de infrastructuur tussen Athus en Bertrix beschadigd over een afstand van meer dan 25 km. Na wekenlange herstellingswerken, kan de lijn 165 opnieuw volledig geopend worden voor het treinverkeer vanaf vandaag, vrijdag 14 juli, om 16u.

Op 19 mei 2017 is een goederentrein ontspoord in Aubange. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar de infrastructuur werd hierbij wel zwaar beschadigd. Het spoor waarop de trein reed, heeft schade opgelopen over meer dan 25 km. Na wekenlange werken, gecoördineerd door Infrabel, kan het treinverkeer opnieuw volledig hernomen worden op 14 juli om 16u.
 
14 km infrastructuur moest volledig vernieuwd worden. De kosten voor deze werken bedragen ongeveer 5 miljoen euro. Het treinverkeer kon wel relatief snel hernomen worden, over een beperkt of aangepast baanvak.
 
Ondanks het feit dat de werken afgerond zijn, blijft er nog een snelheidsbeperking van kracht tot begin augustus op het spoor dat het zwaarst beschadigd was. Op het andere spoor werd de snelheidsbeperking opgeheven op donderdag 13 juli.
 
De lijn 165 verbindt de Belgische havens met die in Zuid-Europa. Het is de op een na belangrijkste spoorwegverbinding van het land voor het goederentransport.