Lager onderwijs

De Grote schoolkalender is al jaren een vaste waarde in klassen in het lager onderwijs. Maar bij Infrabel hebben we nog leuk en leerzaam lesmateriaal ontwikkeld  om leerlingen bewust te maken van de veiligheidsregels langs de sporen, aan overwegen en in stations.

De Grote schoolkalender

Aan het begin van elk schooljaar krijgen alle leerkrachten van het lager onderwijs de Grote Schoolkalender toegestuurd. Al jaren wordt onze kalender enthousiast onthaald door leerlingen, leerkrachten en directie.

Op deze handige, leuke en vooral leerrijke tool kan je niet enkel vakanties of verjaardagen inplannen, maar je leert erook meer over de veiligheidsregels aan overwegen en sporen.

Download de Grote Schoolkalender 2018-2019
Download de stickers 2018-2019
Bestel de Grote Schoolkalender en de stickers 2018-2019
Meer info

Spoorveiligheidspakket

Infrabel heeft een spoorveilgheidspakket ontwikkeld om kinderen van de lagere school de elementaire veiligheidsregels langs de sporen en aan overwegen bij te brengen. Het doel van het pakket is om leerkrachten uit het lager onderwijs (of medewerkers van Infrabel die als ambassadeur optreden) aan te moedigen en hulpmiddelen te geven om les te geven over spoorveiligheid.

Hiertoe omvat onze pedagogische kit 5 modules. Op die manier kan de leerkracht de leerlingen op een aangepaste, gepersonaliseerde en leuke manier sensibiliseren, door modules of activiteiten te kiezen in functie van het aantal deelnemers, de leeftijd van de kinderen, de noden van de school ...

Download het pakket
Bestel het pakket
Meer info

Spelboek over spoorveiligheid

Naast de pedagogische tools voor de leerkrachten (spoorveiligheidspakket) en de klas (de Grote Schoolkalender), heeft Infrabel nu ook specifiek materiaal voor kinderen jonger dan 12 jaar ontwikkeld: een spelboek over spoorveiligheid.

Het spelboek staat boordevol spelletjes zoals kruiswoordraadsels, labyrintspelletjes, sudoku-puzzels, een quiz, ... Spelenderwijs leren de kinderen wat wel en niet mag in de buurt van de sporen. Zo leren ze hoe ze zich veilig moeten gedragen aan overwegen, in stations en langs sporen. Wanneer je leerlingen alle opdrachten in het spelboek hebben  volbracht, mogen ze zich echte experts in de spoorveiligheid noemen.

Download het spelboekje
Bestel het spelboekje
Meer info