Grote Schoolkalenderwedstrijd

Ben je leerkracht in het basisonderwijs en wil je je leerlingen de elementaire veiligheidsregels in het station, aan overwegen en langs de sporen bijbrengen? Dan is deze wedstrijd zeker iets voor jou! 

Breng de spoorveiligheidsregels in de praktijk!

Elk jaar doen er zich ongevallen voor langs sporen, aan overwegen en in stations, met gewonden en/of dodelijke slachtoffers tot gevolg. Deze ongevallen zijn vaak te wijten aan onoplettendheid, onwetendheid, onvoorzichtigheid of een inschattingsfout.
Daarom geeft Infrabel prioriteit aan de sensibilisering en opvoeding van de allerjongsten rond de elementaire spoorveiligheidsregels.

Naar aanleiding van de Grote Schoolkalender 2017-2018 organiseert Infrabel dit schooljaar een grote wedstrijd voor alle basisscholen.

Ontwerp per klas een originele sensibiliseringsaffiche rond de veiligheid langs de sporen. Maak een tekening, schilderwerkje, collage, ...  rond het thema van de spoorveiligheidsregels! Wees creatief en laat jullie fantasie de vrije loop.

Het lesmateriaal dat je op onze website vindt, kan van pas komen voor je lessen over de belangrijkste veiligheidsvoorschriften langs de sporen. Hiermee kunnen je leerlingen zich klaarstomen en een originele affiche bedenken.

Wie weet winnen jullie wel een uitstap met de trein?

De winnende klassen ontvangen tickets voor een daguitstap met de trein, te kiezen uit:

De tickets zijn enkel bestemd voor de leerlingen en de leerkracht van de winnende klas en maximaal 3 begeleiders.
De tickets zijn geldig tot 30 juni 2018.

Wedstrijd voor alle leeftijden

Voor de wedstrijd hebben we vier categorieën gedefinieerd:

  • het 1ste en 2de leerjaar
  • het 3de en 4de leerjaar
  • het 5de en 6de leerjaar
  • het buitengewoon lager onderwijs

Een jury, bestaande uit experts in spoorveiligheid en grafische ontwerpers van Infrabel, selecteert uit de inzendingen de 8 origineelste affiches (1 winnende affiche per categorie en per taalrol).

Praktisch

Deze wedstrijd is afgelopen. Onze jury bekijkt binnenkort de inzendingen en zal de winnende klassen selecteren. Zij zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden. Bovendien zullen we de resultaten op deze pagina tonen.