Ingenieurs

Bouw als ingenieur bij Infrabel mee aan de mobiliteit van morgen, met de nieuwste technologieën, met veel flexibiliteit én met ruimte om te groeien. Niet voor niets heeft Infrabel de afgelopen weken maar liefst 3 prijzen gewonnen voor onze innovatieve projecten.

Word ingenieur bij Infrabel. Iets voor jou?

Onze ingenieurs gaan elke dag de meest uiteenlopende uitdagingen aan. Ze zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de vernieuwing van de sporen, seininrichting, overwegen, bovenleidingen, tunnels, bruggen, gebouwen,… Ze analyseren de noden, plannen en superviseren de werken en hun sturen hun teams aan, of het nu gaat om indrukwekkende werven (zoals het nieuwe station Brussel-Schuman) of de implementatie van een revolutionair veiligheidssysteem zoals ETCS (European Train Control System), of de concentratie van de seinhuizen.

Daarnaast werken ze mee aan de uitbouw van de “smart railroad”. Dankzij detectiesystemen en meettreinen krijgen we een massa aan informatie van onze assets (sporen, bovenleidingen, seinlichten,…). Al deze info wordt verzameld in een centrale database en vervolgens geanalyseerd en gemonitord. Zo kunnen we onze onderhouds- en vernieuwingswerken “predictief” inplannen. In plaats van te wachten tot iets stuk gaat, kunnen we zo voorspellen wanneer er onderhoud nodig is. Zo kunnen we het aantal onvoorziene pannes verminderen, wat dan weer leidt tot een nog veiliger en stipter treinverkeer.

> Bekijk onze vacatures voor ingenieurs

Onze ingenieurs wonnen 3 awards in 2017

Er lopen heel wat knappe koppen rond bij Infrabel. Onze ingenieurs vielen verschillende keren in de prijzen in 2017:

  • Award "Trends Digital Pioneer" voor onze digitale transformatie naar de Smart Railway dankzij predictive maintenance
  • NBN award voor de ontwikkeling van vooruitstrevende normen rond energiegebruik van treinen
  • "Gouden Regels" prijs voor de indrukwekkende renovatie van het station Brussel-Schuman

 

Maak kennis met enkele van onze projecten

Onze ingenieurs werken mee aan tal van projecten. Hieronder een greep uit ons assortiment... Interesse? Neem snel eens een kijkje bij onze vacatures!