Infrabel ICT traineeship

Verlaat jij binnenkort de schoolbanken? Pas afgestudeerd? Infrabel organiseert ICT traineeships over een periode van 6 tot 9 maanden. Doel: je het bedrijfsleven en de verschillende ICT-specialisaties laten ontdekken, en daarbij je persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. Tijdens dit traineeship ontwikkel je de nodige competenties om je te ontpoppen tot een onmisbare schakel bij Infrabel. Je volgt “on-the-job-training”-opleidingen en stuurt concrete projecten aan.

Op het einde van de rit: een boeiende functie binnen onze ICT-dienst waar meer dan 1000 specialisten je helpen om de toekomstige uitdagingen mee aan te gaan.

Interesse? Volg het stappenplan!

  1. Ik solliciteer voor de traineeship en kies tussen 4 verschillende specialisatiedomeinen: Operations, Telecom, Development & Transversal.
  2. In een groepje van twee volg ik gedurende twee maanden een algemene opleiding bij Infrabel: “Ontdek Infrabel”. Ik leer zo het bedrijf en de specialisaties van de IT-dienst kennen.
  3. Na 2 maanden zet ik mijn traineeship naargelang het domein gedurende 3 tot 6 maanden voort in het competentiedomein dat ik gekozen heb toen ik me kandidaat stelde.
  4. Binnen het gekozen competentiedomein krijg ik de kans om verschillende functies te vervullen en om “on-the-job” opleidingen te volgen. Ik begin al concrete projecten te leiden die me zullen helpen om mijn job als specialist aan te leren.

4 specialisatiedomeinen

Operations:

Missie: de basis leggen voor de ICT-organisatie van Infrabel waarop de andere diensten van de eenheid dankzij solide en werkzame oplossingen kunnen voortbouwen. De centrale ICT-systemen (informatica, telematica, GSM-R platform) zijn ondergebracht in Infrabel-datacentra die verbonden zijn met het IP netwerk van Infrabel.

In dit domein zoeken we de volgende specialisten:

Telecom

Missie: de operationele werking van de gegevenstransmissienetwerken, het GSM-R-netwerk, de operationele telefonie, de verkeersinformatiesystemen, de telecommunicatie van het gebouw voor de bescherming van goederen en personen en van de tunnels verzekeren. Voor de uitrol en het 24u/24-onderhoud werk je samen met het departement Infrastructure & Operations.

In dit domein zoeken we de volgende specialisten:

Development

Missie: de ontwikkeling, het onderhoud en de operationele werking verzekeren van de (meer dan 100) “in house” ontwikkelde applicaties, zowel van front-end en back-end apps als van applicaties die rechtstreeks behoren tot de core business van onze onderneming. Het SAP-gedeelte in dit domein is in volle ontwikkeling en wordt in de toekomst alsmaar belangrijker.

In dit domein zoeken we de volgende specialisten:

Transversal

Missie: het beheer van de ICT-aanvragen en de transversale ondersteuning binnen ICT verzekeren (beheer en opvolging van interne en externe aanvragen, voorbereiding van de budgetten, beheer van de informatieveiligheid en van de productiecapaciteit,... ).

In dit domein zoeken we de volgende specialisten: