ICT

Onze ICT’ers zijn met meer dan 800. Zij zijn verantwoordelijk voor meer dan 350 databases, 3.100 terrabite storage, 1500 camera's, 10.000 computers en meer dan 32.000 mailboxen bij Infrabel. Elk van hen speelt een essentiële rol in de uitvoering van de missie van Infrabel: het Belgische spoorwegnet ontwikkelen, onderhouden en uitbaten

Onze ICT’ers zijn uiteraard mee met de nieuwste technologieën, ze werken aan unieke projecten en houden wel van een uitdaging. Zo zijn ze bezig met een project om efficiënt met behulp van drones de staat van onze bovenleidingen te monitoren. Ze bouwen SAP-applicaties zodat onze technici hun werk aan de spoorinfrastructuur efficiënter kunnen voorbereiden en inplannen. En ze hebben een tool ontwikkeld waarmee dagelijks 4000 treinen worden aangestuurd op één van de drukste spoorwegnetten ter wereld.

De ICT medewerkers van Infrabel werken rond vijf grote thema’s, in vijf verschillende diensten. Zijn ze toe aan iets nieuws? Dan is er mogelijkheid om te evolueren, binnen hun eigen dienst of richting een andere dienst.

  • ICT Networks: bouwt en beheert betrouwbare netwerk- en telecommunicatiesystemen en oplossingen voor beveiliging en reizigersinformatie
  • Real Time & End User Solutions: bouwt oplossingen voor het beheer van het treinverkeer evenals de ondersteuning van de interne medewerkers (PC, laptops, tablets, telefonie, e-mail, …).
  • Infrastructure & Operations: beheert, monitort en herstelt het netwerk, de infrastructuur, de datacenters alsook de telecom en informaticasystemen op het terrein.
  • Enterprise Resource Solutions: bouwt oplossingen (ERP) die gebruikt worden ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen evenals oplossingen voor het beheer van de Assets van Infrabel.
  • ICT Demand:  beheert de ICT aanvragen van de ondersteunende diensten (HR, Finance, Communicatie) en van externe partijen (HR-Rail en NMBS). Ook zorgt het voor al de ondersteunende transversale activiteiten binnen ICT zoals security management, quality, capacityplanning, … 

   

  Wil jij je ICT-talent inzetten voor de mobiliteit van morgen? Neem een kijkje bij onze vacatures!