Graafwerken Sint-Joris-Weert - Leuven - UPDATE

Wij voeren momenteel graafwerken uit op de spoorlijn 139 tussen Sint-Joris-Weert en Leuven. Het gaat meer bepaald over hoogspanningskabels die wij ingraven naast de sporen.

Tussen Sint-Joris-Weert en Leuven.

Start van de werken: 08/01/2018
Einde van de werken: 2/09/2018

Verwante berichten

Meer info over de werken

Welke werken voeren we uit?

Wij voeren graafwerken uit op de spoorlijn 139 tussen Sint-Joris-Weert en Leuven. Het gaat meer bepaald over hoogspanningskabels die wij ingraven naast de sporen.

Wat zijn de fases van de werken?

De werken gaan door van januari tot eind mei. Hieronder vindt u een overzicht van de planning van onze werken:

- UPDATE: Van 8/01 tot 2/09: graafwerken tussen Sint-Joris-Weert en Heverlee

Om deze werken te kunnen uitvoeren worden volgende overwegen gesloten voor alle verkeer tijdens enkele nachten (telkens tussen 22u en 5u30):

· Pastoor Tillemansstraat, Sint-Joris-Weert: 8, 9 en 10 januari

· Reigersstraat, Sint-Joris-Weert: 9-10 januari

· Beekstraat, Sint-Joris-Weert: 14-15 januari

· Ophemstraat, Oud-Heverlee: 23-24 januari

· Bogaardenstraat, Oud-Heverlee: 30 januari-1 februari

- UPDATE: Van 1/04 tot 2/09: graafwerken tussen Heverlee en Leuven

Overdag kunnen wij de sporen niet telkens buiten dienst stellen. Daarom voeren wij de werken ’s nachts uit. Aangezien het hier over een mobiele werf gaat, kunnen we helaas niet exact meegeven waar er precies op welk tijdstip zal gewerkt worden. We gaan namelijke elke nacht verder waar we de nacht voorheen gestopt zijn.

Welke hinder kunt u ondervinden?

Om veiligheidsredenen vinden deze werken ‘s nachts plaats. Tijdens de graafwerken maken wij gebruik van twee spoorkranen. Bijgevolg kan er plaatselijk enige geluidshinder ontstaan. Wij doen er alles aan om deze hinder tot een minimum te herleiden. Wij zijn ons bewust van de hinder die deze werkzaamheden kunnen veroorzaken en danken u alvast voor uw begrip.

Nog vragen?

Een dergelijke werf verstoort onvermijdelijk het dagelijkse leven van de buurtbewoners. Infrabel neemt heel wat maatregelen om het ongemak dat de werf kan veroorzaken tot een minimum te beperken.

De cel Info Buurtbewoners behandelt, in samenspraak met de medewerkers op het terrein, vragen en klachten van buurtbewoners. Wanneer dat nodig is verdeelt ze infoberichten om de buurtbewoners te informeren over de hinder die nacht- of weekendwerken kunnen veroorzaken. Heeft u nog vragen? Neem dan via dit formulier met ons contact op.