GEN-werf: Installatie van bovenleidingportalen tussen Watermaal-Bosvoorde en Ottignies

Om het verkeer van de toekomstige GEN-treinen mogelijk te maken starten we een werf tussen Watermaal-Bosvoorde en Ottignies. Onze teams zullen overdag en 's nacht werken om bovenleidingportalen langs spoorlijn 161 te installeren. Deze portalen zullen de bovenleiding, het geheel van kabels die de stroomtoevoer van de treinen op ons net verzekert, ondersteunen. 

Tussen Watermaal-Bosvoorde en Ottignies.

Start van de werken: 04.12..2017
Einde van de werken: september 2019

Verwante berichten

Meer info over de werken

Wat zijn de grote fases van deze werf?
  • In de eerste fase zullen we de funderingen aanleggen die de installatie van de masten en de bovenleidingportaal mogelijk zullen maken. Deze fase bestaat uit het verwijderen van de vegetatie en de voorbereiding van de werfzones, de realisatie van beschoeide sleuven (graven van een door betonpanelen versterkte sleuf in de grond), betonwerken aan de funderingen en het intrillen van funderingspalen.
  • In een tweede fase zullen we de bovenleidingpalen installeren.
  • In een derde fase zullen we de bovenleidingportalen installeren. 
Hoe zullen we over de gehele lengte van de werf werken?

We zullen zone per zone werken. De eerste zone is het gedeelte tussen Watermaal-Bosvoorde en Groenendaal. De drie fases zullen in elke zone na elkaar uitgevoerd worden.

Heeft u nog vragen?

Een dergelijke werf verstoort onvermijdelijk het dagelijkse leven van de buurtbewoners. Infrabel neemt heel wat maatregelen om het ongemak dat de werf kan veroorzaken tot een minimum te beperken.

De cel Info Buurtbewoners behandelt, in samenspraak met de medewerkers op het terrein, vragen en klachten van buurtbewoners. Wanneer dat nodig is, organiseert de cel ook informatiesessies en verdeelt ze infoberichten om de buurtbewoners te informeren over de hinder die nacht- of weekendwerken kunnen veroorzaken. Heeft u nog vragen? Neem dan via dit formulier met ons contact op.

U kunt ook via e-mail op de hoogte blijven van de jongste evolutie op de werf via dit inschrijvingsformulier.

ZOOM

portiques caténaire viaduc Moresnet
Bovenleidingportaal op het viaduct van Moresnet

Deze werf is een onderdeel van