Nieuwe spoortoegang voor luchthaven Charleroi via station Fleurus - 17/10/2017

Op dinsdag 17 oktober deelde de minister van Mobiliteit, François Bellot, officieel aan de pers mee dat het stationsgebouw van het treinstation Fleurus binnenkort heropend wordt. Het station wordt een nieuwe spoortoegang voor Brussels South Charleroi Airport (BSCA).

Flaureus - Charleroi Airport

In aanwezigheid van de Waalse ministers Carlo Di Antonio en Jean-Luc Crucke, Sophie Dutordoir, CEO van NMBS, het stadsbestuur van Fleurus, de CEO van de luchthaven van Charleroi, MR-voorzitter, Olivier Chastel, en onze CEO, Luc Lallemand, heeft minister Bellot in het station van Fleurus aan de pers toelichting gegeven over de toekomstige rol van het station in de bediening van Brussels South Charleroi Airport.

Het gebouw van het station dat op de lijn 140 tussen Charleroi en Leuven ligt, werd al een tijdje niet meer gebruikt. De bedoeling is het stationsgebouw tegen midden 2021 volledig te vernieuwen en de vele reizigers van en naar de luchthaven van Charleroi moderne onthaalfaciliteiten aan te bieden. Infrabel zal in dit kader de perrons verhogen en verlengen. Tussen het station van Fleurus en de luchthaven, die een aantal kilometer verderop ligt, zullen de reizigers kunnen gebruikmaken van pendelbussen die hen 10 minuten later op hun bestemming brengen.

Dit bouwproject, waarbij de bestaande spoorinfrastructuur wordt hergebruikt, moet de stationsomgeving nieuw leven inblazen en de mobiliteit, de omgeving, de luchthaven van Charleroi en Fleurus een extra boost geven.