Veiligheid

Drive home safe for the holidays

Drive Home Safe flyer
Looptijd 18/12/2017 tot 22/12/2017

In het havengebied van Antwerpen liggen er heel wat overwegen, waarvan een groot aantal zonder slagbomen. Jammer genoeg gebeuren er elk jaar ook ongevallen aan deze overwegen. Aangezien het grootste deel van het verkeer in het havengebied uit vrachtwagens bestaat, richt Infrabel zich met deze campagne specifiek tot vrachtwagenbestuurders.

Op maandagmorgen 18 december 2017 heeft Infrabel, in het hart van de Antwerpse haven, het startschot gegeven voor een nieuwe sensibiliseringsactie. En dat is niet zonder reden.

Enkele cijfers…

  • Ongeveer 1 op 3 ongevallen aan overwegen in ons land gebeurt in havengebied. Vaak zijn dat ongevallen met vrachtwagenchauffeurs die het rode licht negeren omdat ze gehaast zijn of door onoplettendheid.
  • In het eerste semester van 2017 waren er 8 ongevallen in havengebied. 7 daarvan vonden plaats in de haven van Antwerpen.
  • De afgelopen 10 jaar vonden hier maar liefst 49 ongevallen aan overwegen plaats.
Drive Home Safe flyer

Veilig richting feestdagen

Tijdens de week voor Kerstmis zal Infrabel in de haven van Antwerpen zo’n 25.000 vrachtwagenbestuurders sensibiliseren over de gevaren van het niet respecteren van de verkeersregels aan overwegen. Op 5 verschillende haventerminals, waar veel vrachtwagenbestuurders verzamelen, worden flyers uitgedeeld en zal er een korte veiligheidsfilm getoond worden.

Deze actie is het startschot voor een meer uitgebreide campagne die Infrabel in 2018 wil uitrollen in de andere havens van ons land.