Vervanging overweg Dentergemstraat Tielt door langsweg

Infrabel start met de aanleg van een verbindende langsweg die de overweg in de Dentergemstraat in Tielt definitief zal vervangen. Dit project komt niet alleen de veiligheid van het wegverkeer en het treinverkeer, maar ook de stiptheid ten goede.

De overweg in de Dentergemstraat wordt vervangen door een verbindende langsweg.

Start van de werken: 10 september 2018
Einde van de werken: Eind november 2018

Meer info over de werken

Welke hinder kunt u ondervinden?

  • De overweg is afgesloten voor alle verkeer vanaf 10 september (ook voor fietsers en voetgangers). In samenspraak met de politie en de stad Tielt is er een omleiding voorzien tijdens de werken.

  • Zaterdag 6 oktober zal de overweg definitief worden uitgebroken. Deze werken worden overdag uitgevoerd en kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen.

Welke werken voeren wij uit?

Wij vervangen de bestaande overweg in de Dentergemstraat in Tielt op de spoorlijn Deinze- De Panne door een nieuwe verbindende langsweg.

Veiligheid is bij Infrabel de eerste prioriteit. Elk jaar gebeuren er nog gemiddeld 45 ongevallen aan overwegen. Infrabel streeft ernaar om zo veel mogelijk overwegen te doen verdwijnen en te vervangen door veiligere alternatieven waar mogelijk. Dit gebeurt telkens in overleg met de lokale overheden.

Nog vragen?

Een dergelijke werf verstoort onvermijdelijk het dagelijkse leven van de buurtbewoners. Infrabel neemt heel wat maatregelen om het ongemak dat de werf kan veroorzaken tot een minimum te beperken.

De cel Info Buurtbewoners behandelt, in samenspraak met de medewerkers op het terrein, vragen en klachten van buurtbewoners. Wanneer dat nodig is, organiseert de cel ook informatiesessies en verdeelt ze infoberichten om de buurtbewoners te informeren over de hinder die nacht- of weekendwerken kunnen veroorzaken. Heeft u nog vragen? Neem dan via dit formulier met ons contact op.

U kunt ook via e-mail op de hoogte blijven van de jongste evolutie op de werf via dit inschrijvingsformulier.

Vervanging overweg Tielt door langsweg

Overzichtskaart: vervanging overweg door langsweg

Deze werf is een onderdeel van