Vernieuwingswerken Zedelgem

Wij voeren vanaf augustus tot november vernieuwingswerken aan de spoorinfrastructuur in Zedelgem.

In de zone tussen de Collevijnstraat en de Diepstraat in Zedelgem

Start van de werken: eind juli 2018
Einde van de werken: november 2018

Meer info over de werken

Welke werken voeren wij uit?

De komende maanden worden er vernieuwingswerken uitgevoerd aan de bovenleiding, wissels, seininrichting, sporen en de overweg in de Diepstraat in Zedelgem.

Wat zijn de fases van de werken?

De werken gaan door van eind juli tot november. Planning van onze werken:

  • Weeknachten: 30 juli—14/15 augustus en van 20 augustus—14 september

  • Weekends: 1-2 september, 13 –14 oktober, 10-11 november, 17-18 november: er zal telkens vanaf vrijdagnacht tem zondagnacht ononderbroken worden gewerkt

Aangezien het hier over een mobiele werf gaat, kunnen we helaas niet exact meegeven waar er precies op welk tijdstip zal gewerkt worden.

Welke hinder kunt u ondervinden?

  • Om veiligheidsredenen vinden deze werken ‘s nachts plaats. De werken kunnen geluidshinder met zich meebrengen. Infrabel doet er alles aan om deze hinder tot een minimum te herleiden. Wij zijn ons bewust van de hinder die deze werkzaamheden kunnen veroorzaken en danken u alvast voor uw begrip.

  • De overweg in de Diepstraat zal omwille van veiligheidsredenen ook vanaf 31 augustus tot 21 september  afgesloten zijn voor alle verkeer (ook fietsers en voetgangers).

  • Gedurende de werkweekends is er plaatselijk geen treinverkeer. Er worden wel vervangbussen ingelegd. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u door naar de NMBS.

Nog vragen?

Een dergelijke werf verstoort onvermijdelijk het dagelijkse leven van de buurtbewoners. Infrabel neemt heel wat maatregelen om het ongemak dat de werf kan veroorzaken tot een minimum te beperken.

De cel Info Buurtbewoners behandelt, in samenspraak met de medewerkers op het terrein, vragen en klachten van buurtbewoners. Wanneer dat nodig is verdeelt ze infoberichten om de buurtbewoners te informeren over de hinder die nacht- of weekendwerken kunnen veroorzaken. Heeft u nog vragen? Neem dan via dit formulier met ons contact op.

Deze werf is een onderdeel van