Vernieuwingswerken van de seininrichting tussen Berlaar en Aarschot

Wij voeren momenteel vernieuwingswerken van de seininrichting uit aan spoorlijn 16 (Lier-Aarschot) vanaf Berlaar tot Aarschot.

Van Berlaar tot Aarschot.

Start van de werken: 01/01/2018
Einde van de werken: 30/09/2019

Meer info over de werken

Wanneer werken we?

De werken tussen Berlaar en Heist-op-den-Berg zijn in januari gestart en zullen nog duren tot augustus 2019.

De werken tussen Heist-op-den-Berg en Aarschot zijn begin maart gestart. Deze duren nog tot september 2019.

Begin 2019 zullen ook vernieuwingswerken aan het station van Heist-op-den-Berg van start gaan. Deze werken zullen ongeveer 6 maanden duren.

Wat is de impact voor de buurtbewoners?

Het betreft mobiele werken. Dit wil zeggen dat er niet lang op dezelfde plaats gewerkt wordt, maar dat men steeds opschuift.

We werken elke zaterdagnacht (excl. bouwverlof+ kerst/nieuwjaarsperiode).
Van 3 september tot 30 november 2018 zal er ook tijdens de weeknachten (maandag-vrijdag) gewerkt worden.

Tijdens het weekend van 23-24 maart 2019 wordt het treinverkeer op deze spoorlijn volledig onderbroken. Voor meer info over de dienstregeling: www.b-rail.be.

Om veiligheidsredenen vinden deze werken ’s nachts plaats. Deze kunnen geluidshinder met zich meebrengen. Wij danken u alvast voor uw begrip.

Heeft u nog vragen?

Een dergelijke werf verstoort onvermijdelijk het dagelijkse leven van de buurtbewoners. Infrabel neemt heel wat maatregelen om het ongemak dat de werf kan veroorzaken tot een minimum te beperken.

De cel Info Buurtbewoners behandelt, in samenspraak met de medewerkers op het terrein, vragen en klachten van buurtbewoners. Wanneer dat nodig is, organiseert de cel ook informatiesessies en verdeelt ze infoberichten om de buurtbewoners te informeren over de hinder die nacht- of weekendwerken kunnen veroorzaken. Heeft u nog vragen? Neem dan via dit formulier met ons contact op.