Bouw van een Infrabel Academy campus in Sint-Jans-Molenbeek: fase 2

Infrabel richt Infrabel Academy op, een opleidingscentrum voor de spoorwegberoepen. Deze Academy zal gebouwd worden op het terrein gelegen tussen het Weststation en de De Rooverelaan in Sint-Jans-Molenbeek. De campus zou in februari 2021 klaar zijn.

Tussen het Weststation en de De Rooverelaan

Start van de werken: 09.01.2018
Einde van de werken: 01.02.2021

Verwante berichten

Meer info over de werken

Waaruit bestaat het project?

De campus van de Infrabel Academy zal het volgende omvatten:

-  een gebouw met leslokalen en didactische ruimtes

- didactische openluchtruimtes waar onze studenten in alle veiligheid het beroep in de praktijk kunnen oefenen.

- een atelier lassen

Een nieuwe wegenis tussen de De Rooverelaan en de Dubois-Thornstraat zal ook aangelegd worden. Deze weg is voorbehouden voor voetgangers, fietsers en de hulpdiensten.

ZOOM

Infrabel Academy vue en plan

ZOOM

Infrabel Academy vue 3D
Wat zijn de fases van de werken?
Fase 1

Het aanleggen van een fundering in de metro. Dit omdat er onder het terrein waarop we bouwen een metrotunnel loopt. Om het metroverkeer dat door de tunnel passeert niet te verstoren zullen deze werken 's nachts uitgevoerd worden.
Deze fase is van start gegaan op 9 februari en is in augustus 2018 afgerond.

Fase 2

Bouwen en inrichten van het hoofdgebouw en de omgeving. Deze fase zal van start gaan in augustus 2018 en tegen augustus 2020 afgerond zijn.

Fase 3

Bouwen en inrichten van de didactische zone en de omgeving. Deze fase zal van start gaan in augustus 2020 en tegen februari 2021 afgerond zijn.

Nog vragen?

Een werf van deze omvang verstoort onvermijdelijk het dagelijkse leven van de buurtbewoners. Infrabel neemt heel wat maatregelen om het ongemak dat deze werf kan veroorzaken tot een minimum te beperken.

De cel Info Buurtbewoners behandelt, in samenspraak met de medewerkers op het terrein, vragen en klachten van buurtbewoners. Wanneer dat nodig is, organiseert de cel ook informatiesessies en verdeelt ze infoberichten om de buurtbewoners te informeren over de hinder die nacht- of weekendwerken kunnen veroorzaken. Heeft u nog vragen? Neem dan via dit formulier contact met ons op.

Het project van Infrabel Academy is onderdeel van het Gewestelijk Richtplan van Aanleg (RPA) "Wesstation" aangestuurd door perspective.brussels voor het Brusselse hoofdstedelijk Gewest.