Aanleg derde en vierde spoor- Hansbeke

Infrabel start binnenkort met de aanleg van een derde en vierde spoor in het baanvak tussen Landegem en Aalter. Dit kadert in een aanleg van vier sporen tussen Gent en Brugge. In de stad Deinze, meer specifiek Hansbeke, slaan Infrabel, AWV, NMBS, Aquafin, TMVW en de stad Deinze de handen in elkaar en verwezenlijken samen de doortocht door de gemeente. De doortocht in Hansbeke is meer dan 2 extra spoorlijnen. Het project resulteert in een nieuwe Rondweg, nieuw station, een ontdubbeld rioleringsstelsel en heraanleg van aanpalende straten.

Start van de werken: 11 februari 2019

Meer info over de werken

Welke werken voeren we uit? 
  • Er zal een nieuwe onderdoorgang voor voetgangers en fietsers worden aangelegd ter hoogte van het station van Hansbeke en er komt verderop een tunnel voor autoverkeer.
  • De N461 en N437 zullen via een nieuwe weg worden verbonden, op die manier wordt het dorpscentrum van Hansbeke gevrijwaard van doorgaand verkeer.
  • De Nevelestraat-Hansbekedorp krijgt een knip voor het autoverkeer ter hoogte van het spoor. Het doorgaande verkeer rijdt in de toekomst niet meer door het dorpscentrum, maar via een nieuwe rondweg rond Hansbeke met een tunnel onder het spoor. De nieuwe weg verlaat de Nevelestraat (N437) aan de Rostraat en sluit iets voorbij de Voordestraat terug aan op Hansbekedorp-Vaartstraat (N461). Er komt een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor waar nu de spooroverweg ligt. Alle verplaatsingen voor fietsers in de dorpskern blijven dus hetzelfde als nu. Tussen de Rostraat en de Zandestraat komt er een dubbelrichtingsfietspad naast de nieuwe rondweg.

 

Wanneer voeren we werken uit? 

Deze werf start op in het voorjaar van 2019

In het voorjaar van 2019 zullen er vooral voorbereidende werken, sloopwerken en archeologisch onderzoek gebeuren. De hinder voor treinreizigers en weggebruikers van de gewestweg zullen in eerste instantie beperkt zijn. Voor de buurtbewoners zijn er belangrijke werken van de nutsmaatschappijen bezig en voor riolering gepland. 

 
Heeft u nog vragen? 

Neem gerust contact op met ons via het contactformulier.

Schematisch plannetje Hansbeke

Deze werf is een onderdeel van