Veiligheid

Nationale campagne "Je leven is een omweg waard" (juni 2016)

Looptijd 30/06/2016 tot 31/07/2016

Steeds meer mensen lopen op, over of naast de sporen, terwijl dat verboden is. We kunnen het niet genoeg herhalen: spoorlopen is levensgevaarlijk en ook illegaal. Meer dan ooit is dit het signaal dat we moeten blijven hameren op een mentaliteitswijziging bij de overtreders. Infrabel lanceert daarom in juni 2016 een nieuwe bewustmakingscampagne tegen spoorlopen, in samenwerking met Securail, NMBS en de politie.

Een campagne voor jongeren

Deze nieuwe bewustmakingscampagne is vooral gericht op jongeren. Spoorlopers zijn meestal mannen tussen 18 en 34 jaar. Zo leert ons een enquête die begin 2016 werd afgenomen bij meer dan 1000 mensen.

De voornaamste reden waarom mensen illegaal op de sporen lopen, is omdat ze een kortere weg willen nemen (46%). Dagelijks zijn er tientallen personen die hun leven riskeren om vijf minuten tijd te winnen.

De slogan van deze campagne, "Je leven is een omweg waard", komt dus niet zomaar uit de lucht vallen. Via onze bewustmakingscampagne willen we er nogmaals op wijzen dat mensen die het spoorwegdomein betreden dat op eigen risico doen en zo hun leven riskeren.