Persberichten

Hier vindt u een volledig overzicht van al onze recente persberichten. U kunt ook oudere persberichten raadplegen. 

2018

10 december
Van 10 tot 12 december organiseert Infrabel een sensibiliseringsactie in de Antwerpse haven. Gemiddeld gebeurt 1 op de 3 ongevallen aan overwegen in havengebied. Belangrijkste oorzaak: het niet respecteren van de verkeersregels.
+
02 december
De voorbije nacht hebben Infrabel, de brandweer, de medische en sociale diensten, de Federale Spoorwegpolitie, de diensten van de DIRCO, de lokale politie en Securail een grootschalige rampoefening georganiseerd in de Brusselse Noord-Zuidverbinding gehouden.
+
28 november
Infrabel is klaar met de vernieuwing van de twee centrale sporen tussen Anderlecht en Sint-Katherina-Lombeek. De hoofdspoorlijn tussen Brussel en Denderleeuw beschikt zo over 4 kwalitatieve sporen.
+
22 november
Infrabel heeft met zijn “Slimme Sporen” de 1e prijs gewonnen op de Corporate IT Awards in de categorie Digital Enterprise. De Belgische infrastructuurbeheerder krijgt de prijs voor zijn innovatie “Smart Railway”. Dat is een van de grootste digitaliseringsprojecten in ons land.
+
16 november
Gedurende bijna zes jaar hebben 5 bedrijven in het kader van een raamovereenkomst met Infrabel onderlinge afspraken gemaakt om prijzen in te dienen die hoger waren dan wat marktconform is.
+
14 november
Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel kreeg de toelating om op dinsdagavond 13 november boven Belgisch grondgebied de eerste civiele nachtvlucht buiten oogbereik van de piloot uit te voeren.
+
23 oktober
In de herfst is er minder adhesie en grip op de sporen en dit wordt versterkt door de achtergebleven resten van de vallende bladeren. Zoals elk jaar zet Infrabel daarom speciale reinigingstreinen in.
+
18 oktober
Gisterenavond, woensdag 17 oktober, heeft het parket van Luik de aanhouding bevestigd van 8 personen en vervolgens tegen hen een aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor “bendevorming en belemmering van het treinverkeer”.
+
30 augustus
We need you ! Deze universele slogan is de naam van de nieuwste en meteen ook de belangrijkste aanwervingscampagne uit de geschiedenis van Infrabel die op 30 augustus gelanceerd wordt.
+
23 augustus
Vandaag hebben Federaal Minister van Mobiliteit François Bellot, de burgemeesters Theo Schuurmans, Raf Drieskens, Jaak Fransen, Peter Vanvelthoven, Paul Rotthier, en Infrabel CEO Luc Lallemand het startschot gegeven van de elektrificatiewerken voor de spoorlijn Hamont – Mol.
+
19 juli
Een kudde van meer dan 100 schapen en geiten werkt voor Infrabel. De dieren grazen op de steile en moeilijk bereikbare spoorwegbermen. Op die plaatsen kan er moeilijk machinaal gesnoeid worden en dus zijn de dieren een natuurvriendelijk alternatief.
+
01 juli
Juli, start van de zomervakantie en ook van de muziekfestivals. Zoals elk jaar trekken tienduizenden en tienduizenden naar de festivals die overal georganiseerd worden. Goed moment, vindt Infrabel, om nog maar eens te te wijzen op de gevaren van spoorlopen.
+
26 juni
Er waait een nieuwe wind  door de belangrijkste spoortunnel van België. Infrabel en TUC RAIL leggen momenteel de laatste hand aan de moderniseringswerken van de Brusselse Noord-Zuidverbinding die in 2014 van start gingen.
+
12 juni
Een 35-jarige vader was met zijn 2 peuters op weg naar een familiefeest. Getuigen zagen hoe hij het rode licht en de gesloten slagbomen van de overweg negeerde. Een noodremming van de treinbestuurder kon de aanrijding niet vermijden.
+
08 juni
Sinds 22 mei moet Infrabel voldoen aan nieuwe bepalingen van DVIS (de Belgische autoriteit voor de spoorveiligheid). Voortaan mag het personeel niet meer werken met zwaar werfmaterieel in de buurt van een spoor dat in dienst is.
+
18 mei
Infrabel heeft recent het nieuwe tractieonderstation in Landen in gebruik genomen. Deze spoorinstallatie voedt de bovenleiding en zorgt voor een nog betere spreiding van de elektriciteit voor het treinverkeer naar Hasselt, Leuven en Luik.
+
08 mei
In het eerste kwartaal van 2018 werden 125 storingen op het spoornet als gevolg van het uitvallen van een treindetectiesysteem op het spoor opgetekend. Dit leidde tot 9.000 minuten vertraging (1 uur 40 minuten per dag), twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.
+
25 april
De werkzaamheden voor de Spoorbypass Mechelen vorderen goed. Sinds begin 2018 zijn alle bouwkundige werken klaar. Momenteel werkt Infrabel volop aan de bouw van de nieuwe spoorinfrastructuur.
+
21 april
Ingenieurs van infrastructuurbeheerder Infrabel ontwikkelden een innovatief meet- en videosysteem voor dat wissels automatisch en al rijdend controleert. Met dit nieuwe systeem kunnen wissels voortaan veiliger, sneller en nauwkeuriger gemeten worden.
+
10 april
In de paasvakantie voert Infrabel van 6 tot 16 april grote moderniseringswerken uit aan de spoorinfrastructuur op de spoorlijn 139 tussen Leuven en Sint-Joris-Weert.
+

Pagina's