Persberichten

Hier vindt u een volledig overzicht van al onze recente persberichten. U kunt ook oudere persberichten raadplegen. 

2017

18 december
Aanvullend op het Meerjareninvesteringsplan 2017-2020 (MIP) zoals goedgekeurd op 30 mei 2017, heeft de Raad van Bestuur van Infrabel vandaag het Strategisch Meerjareninvesterings-plan 2018-2031 (SMIP) goedgekeurd.
+
18 december
Bijna 1 op de 3 ongevallen aan overwegen in heel België gebeurt in havengebied. Havens zijn drukke plaatsen waar erg veel treinen en vrachtwagens rijden. Daarom lanceert Infrabel, net voor het einde van het jaar, een nieuwe sensibiliseringsactie rond veiligheid aan overwegen.
+
07 december
Na de Schoolkit heeft Infrabel een nieuwe tool ontwikkeld om kinderen uit het lager onderwijs de levensbelangrijke regels rond spoorveiligheid spelenderwijs aan te leren.
+
28 november
Tijdens een evacuatie-operatie is een lege trein losgekomen van de hersporingstrein en heeft vervolgens een ploeg van Infrabel aangereden. Daarna is die trein gebotst op een reizigerstrein.
+
23 november
Infrastructuurbeheerder Infrabel wint de Trends Digital Pioneers Award. De jury geeft de prijs aan bedrijven die een belangrijke digitale transformatie realiseren. Infrabel krijgt de prijs voor Smart Railway.
+
13 november
Een aanzienlijke vermindering van lawaai door speciale rubberen onderleggers op de Belgische spoorinfrastructuur! Ingenieurs van Infrabel scoren een Europese primeur met de ontwikkeling van een nieuwe generatie railpads.
+
16 oktober
Na Zeebrugge, Genk Goederen en Gent-Zeehaven is er nu ook een nieuwe en openbare tankplaats voor diesellocomotieven in de haven van Antwerpen. Een primeur voor de haven.
+
21 september
In een arrest, uitgesproken op 15 september 2017, vindt het Hof van Beroep in Brussel dat de beheerder van de spoorweginfrastructuur geen « eenzijdige verzoekschriften » mag gebruiken voor het verhinderen van gevaarlijke bezettingen van het spoor, van Traffic Control en van de seinhuizen b
+
08 september
Door een overstroming van de sporen tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman afgelopen donderdag zal het treinverkeer tussen beide stations tot maandag 18 september onderbroken zijn: het treinverkeer op beide sporen zal naar verwachting op dat moment herstarten.
+
07 september
Door een breuk in de waterleiding, die de sporen volledig blank zette, is het treinverkeer tussen de station Brussel-Noord en Brussel-Schuman onderbroken. NMBS en Infrabel hebben een aangepaste treindienst uitgewerkt voor de duur van de problemen.
+
09 augustus
Infrabel werkt permanent aan het onderhoud en de vernieuwing van de spoorinfrastructuur op het Belgische spoornet, zo ook op de strategische spoorlijn Hasselt – Tongeren (lijn 34).
+
13 juli
Honderdduizenden jongeren sporen deze zomer naar de muziekfestivals. In de stations in de buurt van festivals worden regelmatig jongeren gezien die op, over of naast de sporen lopen waar dat verboden is. Juli en augustus zijn traditioneel ook maanden met heel wat spoorlopers.
+
06 juli
Vandaag hebben Infrabel en de gemeenten Aalter en Beernem de drie nieuwe fiets- en voetgangerstunnels, één brug en verschillende parallelwegen langs het spoor geopend.
+
17 juni
Tijdens het weekend van 17-18 juni voltooit Infrabel een belangrijke fase in de vernieuwing van het sporencomplex aan de Albertbrug in Schaarbeek.
+
06 juni
De negen windturbines, gelegen langs de E40 rondom de gemeentes Lincent (5), Orp-Jauche (1), Hélécine (1) en Hannut (2), worden toegevoegd aan de zeven windturbines die eerder gebouwd zijn in Gingelom.
+
19 mei
Infrabel zoekt dringend mensen die mee willen werken aan een veilig en stipt spoorwegnet. De volgende jaren gaat een groot deel van het personeel met pensioen. Geschikte mensen vinden, is dé uitdaging.
+
12 mei
Infrastructuurbeheerder Infrabel organiseert, in samenwerking met de Algemene Directie Civiele Veiligheid van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, de chemische sector (BASF), VTG Rail Europe, het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en Lineas (B-Logistics) een erkende opleid
+
04 mei
Al jaren wijst Infrabel op de gevaren van het niet respecteren van de verkeersregels op het spoorwegdomein. Na de succesvolle sensibiliseringsacties voor het basisonderwijs wordt nu gemikt op de leerlingen van het secundair. Nieuwste “wapen” in de strijd tegen spoorlopen is de virtuele realiteit.
+
03 mei
Naar aanleiding van de sanctionering door de Belgische Mededingingsautoriteit van 5 leveranciers van Infrabel, die een kartel vormden, stelt de spoorinfrastructuurbeheerder alles in het werk om de geleden financiële schade te verhalen op de betrokken bedrijven.
+
01 mei
De veiligheidstesten, die de laatste 48 uur werden uitgevoerd, tonen aan dat de nieuwe, computergestuurde seininrichting van het seinhuis van Brussel-Zuid perfect operationeel is.
+

Pagina's