Persberichten

Hier vindt u een volledig overzicht van al onze recente persberichten. U kunt ook oudere persberichten raadplegen. 

2019

03 juni
Maandag 3 en dinsdag 4 juni kunnen meer dan 1.000 mensen de digitalisering bij het spoor ontdekken tijdens de “Digital Days” van Infrabel.
+
28 april
Infrabel heeft vandaag een nieuwe website rond Open Data gelanceerd die toegankelijk is voor iedereen.
+
25 april
Drie dodelijke slachtoffers, waaronder 2 minderjarigen, en 16 ongevallen aan overwegen. Dat is de zware balans van het eerste trimester van 2019. Ongevallen die gebeurd zijn omdat de verkeersregels niet werden gerespecteerd.
+
03 april
Infrastructuurbeheerder Infrabel is begonnen met het plaatsen van technische camera’s in de buurt van zijn overwegen die uitgerust zijn met slagbomen. Bedoeling is om eventuele storingen aan die overwegen sneller op te lossen.
+
27 maart
Dankzij een gezond financieel beheer en verdere rationaliseringsinspanningen is Infrabel er in 2018 in geslaagd om zijn investeringen op het Belgische spoornet zo goed mogelijk te vrijwaren.
+
25 maart
Een doorgedreven studie naar het gedrag van mensen op het spoorwegdomein onthult verbijsterende resultaten. 46% van de ondervraagden negeerde de voorbije 6 maanden de verkeersregels aan overwegen en 14% van de deelnemers deed in dezelfde periode aan spoorlopen.
+
21 maart
Vandaag hebben federaal minister van Mobiliteit François Bellot, Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, gouverneur Herman Reynders, burgemeester Wouter Beke, tal van Limburgse en Kempense politici en Infrabel CEO Luc Lallemand het startschot gegeven voor de elektrificatie-werken op de spoorl
+
28 februari
Vandaag hebben premier Charles Michel, federaal minister van Mobiliteit François Bellot en Infrabel CEO Luc Lallemand in Eigenbrakel de GEN-infrastructuurwerken op de spoorlijn Brussel-Nijvel symbolisch heropgestart.
+
14 februari
Vorig jaar waren er 38 ongevallen aan overwegen (tegenover 51 in 2017) wat een historisch laag cijfer is.
+
30 januari
Voor het eerst in jaren is het aantal officiële meldingen spoorlopen licht gedaald. In 2018 waren er 768 meldingen tegenover 818 het jaar daarvoor. Dat is een daling van 6,5%. Maar de balans blijft, hoe dan ook, zwaar: 4 mensen lieten het leven en nog 6 anderen raakten zwaargewond.
+
29 januari
In 2018 waren, op het hele Belgische spoorwegnet, 315 kabeldiefstallen met hinder voor het treinverkeer. Dit is 3 keer meer dan het jaar voordien (104 feiten).
+
14 januari
In 2018 reden er, op een totaal van ongeveer 1,3 miljoen treinen op de hoofdsporen, 87 treinen door een rood licht. Dit is een stijging ten opzichte van 2017 toen er 55 seinvoorbijrijdingen waren.
+