Persberichten

Hier vindt u een volledig overzicht van al onze recente persberichten. U kunt ook oudere persberichten raadplegen. 

2017

24 maart
Vlaanderen is “zot van de koers” en “de heilige wielerweek” komt er aan. In deze periode van het jaar passeren het wielerpeloton en vele duizenden fietsliefhebbers aan tal van spooroverwegen. Iedereen moet er de verkeersregels respecteren want een trein heeft altijd voorrang.
+
04 maart
Zaterdagochtend heeft Infrabel het grootste onderdeel van de nieuwe stalen brug over de Leuvense Vaart in Mechelen geplaatst. Dit is de laatste te realiseren brug in het kader van de Spoorbypass.
+
19 februari
De ontsporing van de reizigerstrein naar De Panne buiten het station van Leuven zaterdagmiddag zal ook maandag en wellicht de daaropvolgende dagen (voor lijn 36 mogelijk tot 27 februari) gevolgen blijven hebben voor het treinverkeer.
+
18 februari
Een reizigerstrein is ontspoord bij het buitenrijden van het station Leuven. De hulpdiensten, die ter plaatse zijn, bevestigen dat er zwaargewonden zijn.  
+
17 februari
Kinderen op jonge leeftijd sensibiliseren rond spoorveiligheid: want wie de verkeersregels volgt, vermijdt ongevallen.
+
07 februari
Om de veiligheid en een goede stiptheid te kunnen blijven garanderen, werkt infrastructuurbeheerder Infrabel van begin februari tot eind december 2017 aan de spoorlijn tussen Kortrijk en Komen. Deze moderniseringswerken verlopen gefaseerd. Er wordt dus niet doorlopend gewerkt.
+
06 februari
Ondanks alle veiligheidsinspanningen (infrastructuurmaatregelen en sensibiliseringsacties) is het aantal ongevallen aan overwegen het voorbije decennium stabiel gebleven: 45 ongevallen in 2016 en ook 45 in 2015 (en jaarlijks gemiddeld 51 sinds 2006).
+
25 januari
Tijdens bepaalde werkzaamheden aan of in de buurt van sporen in dienst hebben medewerkers van Infrabel de opdracht te waken over de veiligheid van de onderhoudsteams. Als een trein nadert, waarschuwen deze 'schildwachten' hun collega’s en geven ze het bevel om onmiddellijk de werkzone te verlaten.
+
23 januari
In 2016 reden er, op een totaal van ongeveer 1,3 miljoen treinen op de hoofdsporen, 91 treinen door een rood licht. Dit is een stabilisering ten opzichte van 2015 toen er 92 seinvoorbijrijdingen waren.
+
21 januari
Infrabel zoekt dringend mensen die mee willen werken aan een veilig en stipt spoorwegnet. De volgende 5 jaar gaat ongeveer de helft van het personeel in Kortrijk met pensioen. Geschikte mensen vinden, is dé uitdaging.
+
13 januari
Het verwrongen staal en ijzer is het enige wat overblijft van een auto die onlangs op een overweg werd aangereden door een trein. Met dat autowrak trekt Infrabel nu heel België rond. Het is een deel van de nieuwste bewustmakingscampagne van de spoorinfrastructuur-beheerder.
+
04 januari
Sinds 1 januari 2014 heeft Infrabel een proces in gang gezet om het aantal dochterondernemingen te verminderen zodat het enkel die bedrijven overhoudt die nodig zijn voor zijn kerntaken: het onderhoud en de ontwikkeling van het Belgische spoornet.
+