Persberichten

Hier vindt u een volledig overzicht van al onze recente persberichten. U kunt ook oudere persberichten raadplegen. 

2017

17 juni
Tijdens het weekend van 17-18 juni voltooit Infrabel een belangrijke fase in de vernieuwing van het sporencomplex aan de Albertbrug in Schaarbeek.
+
06 juni
De negen windturbines, gelegen langs de E40 rondom de gemeentes Lincent (5), Orp-Jauche (1), Hélécine (1) en Hannut (2), worden toegevoegd aan de zeven windturbines die eerder gebouwd zijn in Gingelom.
+
19 mei
Infrabel zoekt dringend mensen die mee willen werken aan een veilig en stipt spoorwegnet. De volgende jaren gaat een groot deel van het personeel met pensioen. Geschikte mensen vinden, is dé uitdaging.
+
12 mei
Infrastructuurbeheerder Infrabel organiseert, in samenwerking met de Algemene Directie Civiele Veiligheid van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, de chemische sector (BASF), VTG Rail Europe, het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en Lineas (B-Logistics) een erkende opleid
+
04 mei
Al jaren wijst Infrabel op de gevaren van het niet respecteren van de verkeersregels op het spoorwegdomein. Na de succesvolle sensibiliseringsacties voor het basisonderwijs wordt nu gemikt op de leerlingen van het secundair. Nieuwste “wapen” in de strijd tegen spoorlopen is de virtuele realiteit.
+
03 mei
Naar aanleiding van de sanctionering door de Belgische Mededingingsautoriteit van 5 leveranciers van Infrabel, die een kartel vormden, stelt de spoorinfrastructuurbeheerder alles in het werk om de geleden financiële schade te verhalen op de betrokken bedrijven.
+
01 mei
De veiligheidstesten, die de laatste 48 uur werden uitgevoerd, tonen aan dat de nieuwe, computergestuurde seininrichting van het seinhuis van Brussel-Zuid perfect operationeel is.
+
29 april
Tijdens het verlengde 1 mei-weekend zal er tussen de stations Brussel-Noord en Brussel-Zuid, het kloppend hart van het Belgisch spoornet, geen treinverkeer rijden. Het is al meer dan 30 jaar geleden dat het treinverkeer nog zo lang werd onderbroken.
+
28 april
Infrabel zoekt dringend mensen die mee willen werken aan een veilig en stipt spoorwegnet. De volgende jaren gaat ongeveer een vijfde van het personeel in Vlaams-Brabant met pensioen. Geschikte mensen vinden, is dé uitdaging.
+
21 april
Infrabel zoekt dringend mensen die mee willen werken aan een veilig en stipt spoorwegnet. De volgende jaren gaat bijna een kwart van het personeel in de regio Antwerpen-Mechelen met pensioen. Geschikte mensen vinden, is dé uitdaging.
+
15 april
Infrabel zoekt dringend mensen die mee willen werken aan een veilig en stipt spoorwegnet. De volgende jaren gaat ongeveer een vijfde van het personeel in Limburg met pensioen. Geschikte mensen vinden, is dé uitdaging.
+
07 april
Een Antwerpse primeur! Infrastructuurbeheerder Infrabel installeert de eerste struikelmatten in de provincie aan de overweg van het station van Turnhout. Hier worden veel spoorlopers gesignaleerd. Spoorlopen is levensgevaarlijk en ook wettelijk verboden.
+
30 maart
Tijdends de 11e editie van de RailTech jaarbeurs werd de 3D simulator van infrastructuurbeheerder Infrabel bekroond met de prestigieuze prijs in de categorie “Public Transport Innovation Award”.
+
29 maart
Door een strak financieel beleid en een strikt rationaliseringsbeleid is Infrabel er in geslaagd om in 2016 het resultaat op de exploitatierekening onder controle te houden en de schuld te stabiliseren.
+
28 maart
De raad van bestuur van Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, heeft vandaag Christine Vanderveeren benoemd tot directeur-generaal “Finances & Business Administration”.
+
24 maart
Vlaanderen is “zot van de koers” en “de heilige wielerweek” komt er aan. In deze periode van het jaar passeren het wielerpeloton en vele duizenden fietsliefhebbers aan tal van spooroverwegen. Iedereen moet er de verkeersregels respecteren want een trein heeft altijd voorrang.
+
04 maart
Zaterdagochtend heeft Infrabel het grootste onderdeel van de nieuwe stalen brug over de Leuvense Vaart in Mechelen geplaatst. Dit is de laatste te realiseren brug in het kader van de Spoorbypass.
+
19 februari
De ontsporing van de reizigerstrein naar De Panne buiten het station van Leuven zaterdagmiddag zal ook maandag en wellicht de daaropvolgende dagen (voor lijn 36 mogelijk tot 27 februari) gevolgen blijven hebben voor het treinverkeer.
+
18 februari
Een reizigerstrein is ontspoord bij het buitenrijden van het station Leuven. De hulpdiensten, die ter plaatse zijn, bevestigen dat er zwaargewonden zijn.  
+
17 februari
Kinderen op jonge leeftijd sensibiliseren rond spoorveiligheid: want wie de verkeersregels volgt, vermijdt ongevallen.
+

Pagina's