Nieuws

U vindt hieronder een overzicht van onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van onze activiteiten en realisaties en neem hier regelmatig een kijkje. 

2017

18 december
Deze morgen 18 december heeft Infrabel, in het hart van de Antwerpse haven, het startschot gegeven voor een nieuwe sensibiliseringsactie. Deze nieuwe veiligheidscampagne richt zich specifiek tot de vrachtwagenchauffeurs en wil hen waarschuwen voor de vele overwegen in het havengebied.
+
18 december
Aanvullend op het Meerjareninvesteringsplan 2017-2020 (MIP) zoals goedgekeurd op 30 mei 2017, heeft de Raad van Bestuur van Infrabel vandaag het Strategisch Meerjareninvesteringsplan 2018-2031 (SMIP) goedgekeurd.
+
07 december
Infrabel brengt een nieuwe sensibiliseringstool voor kinderen van het basisonderwijs uit: een spelletjesboek over de spoorveiligheid.  Aan de hand van kruiswoordraadsels, labyrintspelletjes, sudoku-puzzels, een quiz, ...
+
04 december
Sinds vanochtend (4/12/2017) rijden er opnieuw treinen op de Waalse spooras. De beschadigde treinen tussen La Louvière en Bergen werden op zaterdag geëvacueerd, waarna de herstellingswerken aan de spoorinfrastructuur konden worden uitgevoerd.
+
27 november
Op maandag 27 november heeft zich rond 20u een dramatisch ongeval op het spoor voorgedaan in Morlanwelz (Henegouwen). Hieronder vindt u regelmatig een update.
+
27 november
Het derde en laatste weekend van november organiseerden we de laatste Job Days van het jaar, beide in Wallonië. In totaal konden we tijdens die Job Days 77 personen aanwerven: een mooi cijfer om de reeks van maar liefst 12 Job Days in 2017 af te sluiten.
+
27 november
De Brusselse Federatie voor Stedenbouw heeft haar “Gouden regels” in de categorie Mobiliteit toegekend aan de renovatie van het station Brussel-Schuman.
+
24 november
Elk jaar reikt het Bureau voor Normalisatie een prijs uit aan vier experten die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van normen in België. Dit jaar hoort ook onze collega Bart Van der Spiegel (I-AM.241) bij de gelukkigen.
+
23 november
De digitale transformatie van Infrabel draait op volle toeren. Steeds meer wordt digitale technologie onderdeel van ons dagelijks werk. Infrabel zet in op digitalisering om een veilig en stipt spoorverkeer mogelijk te maken.
+
22 november
Vandaag feliciteerde het Parlement onze ingenieurs voor hun creativiteit bij de ontwikkeling van een geluidswerend hulpmiddel. Deze nieuwe railpads kunnen de geluidshinder veroorzaakt door het treinverkeer halveren.
+
22 november
De digitale transformatie van Infrabel draait op volle toeren. Steeds meer wordt digitale technologie onderdeel van ons dagelijks werk. Infrabel zet in op digitalisering om een veilig en stipt spoorverkeer mogelijk te maken.
+
21 november
Zaterdagnacht 18 november werden met behulp van twee mobiele kranen twee stalen boogdelen met een lengte van 20 meter en een gewicht van 14 ton geplaatst boven het spoor in Oostkamp. Deze bogen maken deel uit van de nieuwe spoorbrug in de Moerbrugsestraat.
+
15 november
Gisteren nam Infrabel in Leuven deel aan een studiedag voor leerkrachten, politiemensen en verkeerseducatieve medewerkers. We gaven er interactieve workshops rond spoorveiligheid, maar ook The Box was aanwezig.
+
15 november
Afgelopen weekend werd vlak naast de overweg in de Hefveldstraat in Hasselt een prefabtunnel voor fietsers en voetgangers op zijn plaats onder de sporen geschoven met behulp van een speciale schuifinstallatie. Alles is vlot verlopen. De tunnel zal in de zomer van 2018 in gebruik worden genomen.
+
14 november
Tijdens het weekend van 11 en 12 november hebben twee grote mobiele kranen de brugdekken van de nieuwe spoorbrug in de Knesselaarsestraat in Aalter geplaatst.
+
13 november
Infrabel scoort een Europese primeur met de ontwikkeling van een geluidsmilderende maatregel die de geluidshinder van het treinverkeer halveert. Het gaat over de ontwikkeling van de nieuwste generatie railpads.
+
10 november
Naar aanleiding van de media-aandacht van gisteren rond de stiptheidscijfers en de manier waarop de stiptheid wordt gemeten door Infrabel, brengen we graag wat duidelijkheid over dit onderwerp. We streven naar transparante communicatie naar reizigers en reizigersverenigingen.
+
08 november
Op 8 december wordt er een punt gezet achter één van de meest spectaculaire werven van de laatste jaren op het spoor in België: de bouw van de overdekte sleuf van Beauvallon.
+
07 november
De spoorverbinding tussen Brussel en het Groothertogdom Luxemburg, de As 3, wordt volop gemoderniseerd. Voor dit grootschalige project is een nauwe samenwerking tussen België en Luxemburg cruciaal.
+
02 november
Infrabel werd door Price Waterhouse Coopers en Mainnovation bekroond op het vlak van proactief onderhoud van de spoorinfrastructuur. In een rapport van de beide consultancybedrijven onderscheidt Infrabel zich dankzij het gebruik van nieuwe technologieën.
+

Pagina's