Nieuws

U vindt hieronder een overzicht van onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van onze activiteiten en realisaties en neem hier regelmatig een kijkje. 

2018

18 mei
Het Robert Schuman Institut uit Eupen heeft de zevende editie van BERT (BElgian Railways Competition for Technicians) gewonnen. BERT is de nationale technologiewedstrijd van de spoorwegen voor leerlingen uit de derde graad van het technisch- en beroepsonderwijs.
+
18 mei
Op 18 mei 2018 nam Infrabel zijn nieuwe tractieonderstation in Landen plechtig in gebruik. Het is verbonden met de hoogspanningspost in Avernas, die van stroom wordt voorzien door het Greensky-windmolenpark.
+
16 mei
Infrabel publiceert zijn jaarverslag 2017. Dit jaarverslag bevat het activiteitenverslag, de jaarrekeningen, het corporate governance verslag en het jaarlijks veiligheidsverslag van Infrabel.
+
04 mei
Beter voorkomen dan genezen! Hitte, bliksem, rukwinden, overvloedige regenval, …  Om ons spoornet te wapenen tegen deze extreme weersomstandigheden tijdens het zomerseizoen, lanceert Infrabel in nauwe samenwerking met NMBS een gezamenlijk, geïntegreerd en versterkt zomerplan.
+
27 april
Op donderdag 26 april organiseerde de vzw Time4Society in Terhulpen haar jaarlijkse CSR Night. Verschillende bedrijven werden er beloond voor hun maatschappelijke betrokkenheid in 2017. Ook Infrabel mocht felicitaties in ontvangst nemen als Nieuwkomer van het jaar.
+
25 april
Op 25 april gingen Bellot, de minister van Mobiliteit en Luc Lallemand, ter gelegenheid van het persbezoek, met de fiets op verkenning langs de spoorbypass van Mechelen. Tijdens het persbezoek werd toelichting gegeven over de voortgang van het project.
+
20 april
Deze morgen, rond 04u20, werden de bovenleidingskabels van een overweg in Rebaix afgerukt door een wegvoertuig. Hierdoor was het treinverkeer tussen Ath en Lessines een tijdlang in beide richtingen onderbroken.
+
19 april
Infrabel valt opnieuw in de prijzen met zijn digitaliseringsproject Smart Railway! Op dinsdag 17/04/2018 wonnen we de tweede prijs op de SmartRail World Innovation Awards 2018 in de categorie 'Project of the year'.
+
13 april
Er zijn onderhoudswerken aan de gang op de lijn 144 tussen Gembloers en Jemeppe. Er werd ook een nieuwe trogbrug geplaatst in Mazy. Het verkeer werd tijdens de werkzaamheden onderbroken.
+
12 april
Van 6 tot 16 april 2018 vinden er grote vernieuwingswerken plaats aan de infrastructuur tussen Ottignies en Leuven (lijn 139).
+
05 april
NMBS-treinbestuurders en medewerkers van de Infrabelseinhuizen gingen bij elkaar op bezoek voor een betere samenwerking.
+
29 maart
Elke dag veroorzaken spoorlopers meer dan 6 uur vertraging op het Belgische spoorwegnet door op, over of naast de sporen te lopen waar dat verboden is.
+
28 maart
Infrabel hervat vandaag, op 28 maart 2018, officieel de GEN-werkzaamheden in aanwezigheid van eerste minister Charles Michel en federaal minister van Mobiliteit François Bellot. Deze herstart is mogelijk dankzij een bijkomende financiering van de federale regering.
+
27 maart
Op zaterdag 24 maart vond in de werkplaats van Schaarbeek de eerste Job Day van 2018 plaats. We zochten bankwerkers-mecaniciens, werktreinbestuurders, (eerste) technici elm en technici-mecaniciens. Balans van de dag: 21 laureaten!  
+
21 maart
Vandaag vond een poging tot kabeldiefstal plaats in Edingen die voor ernstige storingen zorgde tussen Doornik en Brussel. Dit spijtige voorval is de uitgelezen gelegenheid om de balans 2017 op te maken van de vastgestelde feiten.
+
16 maart
Ter gelegenheid van DREAM Day ontving Infrabel een twintigtal leerlingen van het Sint-Ursula-Instituut (Vorst). Op het programma stond een gesprek met enkele Infrabel-collega’s over jobkeuze en eigen dromen waarmaken, maar vooral ook over hoe je beide aspecten kan combineren.
+
13 maart
Op maandag 12 maart viel onze site in Ronet in de prijzen op de Belgian Business Awards voor het Milieu: we ontvingen een award voor biodiversiteit!
+
12 maart
Het voorbije weekend heeft Infrabel de nieuwe 50 meter lange stalen boogbrug over de Blankenbergse Steenweg in Brugge geplaatst. Een technisch huzarenstukje waarvoor speciale mobiele platformwagens en heel wat technici werden ingezet.
+
09 maart
Op vrijdag 9 maart 2018 organiseerde de federale dienst Noodplanning van de gouverneur van Oost-Vlaanderen een multidisciplinaire noodplanoefening in samenwerking met de Gemeente Denderleeuw, Infrabel, NMBS, de hulpverleningszone Zuid-Oost, de lokale politiezone Denderleeuw/Haaltert, de fe
+
08 maart
Onze CEO, Luc Lallemand, nodigde onlangs het topmanagement van Infrabel uit op de studiedag van JUMP. Dat is een internationaal forum dat zich inzet voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.
+

Pagina's