Nieuws

U vindt hieronder een overzicht van onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van onze activiteiten en realisaties en neem hier regelmatig een kijkje. 

2019

17 juni
Een bladzijde Belgische spoorgeschiedenis wordt omgeslagen: de twee laatste mechanische seinen op ons spoornet werden weggenomen. Deze overblijfselen uit vroeger tijden starten weldra een nieuw leven op de toeristische lijn van de Chemin du fer du Bocq.
+
11 juni
Van 11 tot 25 juni gaan we langs bij de lokale en provinciale overheden. Doel van zo’n dag is de activiteiten van ons bedrijf en de geplande projecten in hun regio voor hen uit de doeken te doen en al hun vragen te beantwoorden.
+
07 juni
Woont u naast een spoorweg? Bent u eigenaar van een terrein dat grenst aan onze spoorinfrastructuur? Opgelet!
+
03 juni
We zetten al enkele jaren in op volledige digitalisering van onze spoorinfrastructuur. Heel concreet betekent dit dat we onze sporen uitrusten met de nieuwste technologie, zodat we kunnen opsporen waar en wanneer onze sporen toe zijn aan onderhoud of vernieuwing.
+
20 mei
Sinds maandag 13 mei is er een nieuw graffitikunstwerk te zien op een spoorwegviaduct aan het station van Berchem in de provincie Antwerpen. Het district Berchem en Infrabel sloegen hiervoor de handen in elkaar en strikten drie internationale artiesten met Antwerpse roots.
+
14 mei
Rond 6u30 deze ochtend brak er brand uit langs een spoor in Brussel-Noord, waardoor alle treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid volledig moest worden onderbroken.
+
08 mei
Al jarenlang dragen we gendergelijkheid bij ons personeel hoog in het vaandel en willen we meer vrouwelijke medewerkers aantrekken.  Met dat in het achterhoofd organiseerden we een ontmoeting met Proximus, de MIVB en minister Alexander De Croo om te luisteren naar hun visie over dit thema en on
+
30 april
Op zondag 28 april vond de eerste “hackathon” van Infrabel plaats. Een 80-tal personen namen deel aan dit evenement voor bedenkers en ontwikkelaars, die in werkgroepen ideeën en oplossingen voorstellen voor bepaalde problemen, op basis van onze “open data”.
+
05 april
Het “Traineeship Program @ICT” heeft de Learning Award 2019 gewonnen! Gisteren vond de 30ste HRM Night plaats, waarbij de Epsilon Learning & Development Award aan het Traineeship Program @ICT werd uitgereikt.
+
05 april
Op 5 april start een belangrijke werf die het goederenvervoer van België naar Frankrijk een boost kan geven. Dankzij onze medewerking aan deze belangrijke werf bouwen we aan een groenere planeet.
+
03 april
Het is vanaf nu mogelijk om vanop afstand de overwegen in de gaten te houden dankzij camera’s die hun beelden doorsturen naar het “RIOC” (Rail Infrastructure Operations Center), een van onze meldingskamers.
+
25 maart
Onder het toeziend oog van minister François Bellot lanceerden we vandaag Railspect, een nationaal actieplan tegen gevaarlijk gedrag op het Belgische spoordomein. Een studie heeft uitgewezen dat dit gevaarlijk gedrag echt een maatschappelijk probleem is
+
22 maart
Het doel van de “Dream Day” is om jongeren te helpen het ideale beroep te kiezen. Dit is het vierde jaar dat we deelnemen aan dit project waarbij verschillende van onze medewerkers zich vrijwillig opgeven om hun ervaringen te delen
+
22 maart
Open data brengen een echte revolutie teweeg in de transportwereld. Door steeds belangrijkere en relevantere gegevens beschikbaar te stellen, wordt een nieuwe benadering van mobiliteit mogelijk. Ook Infrabel besloot om mee op deze trein te springen!
+
21 maart
Het startschot voor de laatste schakel in een volledig Limburgs elektrisch spoornet is gegeven! Vanaf eind 2022 zullen alle treinen van Antwerpen tot Hasselt elektrisch kunnen rijden.
+
20 maart
Sinds kort heeft het station van Ottignies een gloednieuwe voetgangersbrug. Dankzij deze brug zijn de perrons en de parking des Villas vlotter bereikbaar. De nieuwe voetgangersbrug, die de oude brug vervangt, zorgt voor een directe verbinding tussen het stationsplein en de omliggende wijken.
+
11 maart
Gisteren raasde een storm door ons land die op vele plaatsen heel wat schade aanrichtte. Ook ons spoorwegnet bleef niet gespaard.
+
04 maart
Buurtcomité “Zot van H” uit Heverlee heeft vorige week de spoorwegberm aan de Oud-Heverleestraat opgefleurd met zo’n 300 planten. Een mooi project rond biodiversiteit dat wij met plezier ondersteunden!
+
28 februari
Het eerste GEN-gedeelte van lijn 124 tussen Waterloo en Braine-Alliance zal in 2025 klaar zijn! Het doel is om, in afwachting van de rest van de lijn, de S-treinen van de NMBS van en naar Brussel te laten rijden. Dag ochtendfiles, hallo duurzame mobiliteit!
+
25 februari
Maandag 25/2/2019 werd het nieuwe en uiterst energiezuinige Logistiek Centrum Infrastructuur (LCI) van Charleroi officieel in gebruik genomen. Alle collega’s werken nu op een centrale site van 10.000 m².
+

Pagina's