Nieuws

U vindt hieronder een overzicht van onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van onze activiteiten en realisaties en neem hier regelmatig een kijkje. 

2019

05 april
Het “Traineeship Program @ICT” heeft de Learning Award 2019 gewonnen! Gisteren vond de 30ste HRM Night plaats, waarbij de Epsilon Learning & Development Award aan het Traineeship Program @ICT werd uitgereikt.
+
05 april
Op 5 april start een belangrijke werf die het goederenvervoer van België naar Frankrijk een boost kan geven. Dankzij onze medewerking aan deze belangrijke werf bouwen we aan een groenere planeet.
+
03 april
Het is vanaf nu mogelijk om vanop afstand de overwegen in de gaten te houden dankzij camera’s die hun beelden doorsturen naar het “RIOC” (Rail Infrastructure Operations Center), een van onze meldingskamers.
+
25 maart
Onder het toeziend oog van minister François Bellot lanceerden we vandaag Railspect, een nationaal actieplan tegen gevaarlijk gedrag op het Belgische spoordomein. Een studie heeft uitgewezen dat dit gevaarlijk gedrag echt een maatschappelijk probleem is
+
22 maart
Het doel van de “Dream Day” is om jongeren te helpen het ideale beroep te kiezen. Dit is het vierde jaar dat we deelnemen aan dit project waarbij verschillende van onze medewerkers zich vrijwillig opgeven om hun ervaringen te delen
+
22 maart
Open data brengen een echte revolutie teweeg in de transportwereld. Door steeds belangrijkere en relevantere gegevens beschikbaar te stellen, wordt een nieuwe benadering van mobiliteit mogelijk. Ook Infrabel besloot om mee op deze trein te springen!
+
21 maart
Het startschot voor de laatste schakel in een volledig Limburgs elektrisch spoornet is gegeven! Vanaf eind 2022 zullen alle treinen van Antwerpen tot Hasselt elektrisch kunnen rijden.
+
20 maart
Sinds kort heeft het station van Ottignies een gloednieuwe voetgangersbrug. Dankzij deze brug zijn de perrons en de parking des Villas vlotter bereikbaar. De nieuwe voetgangersbrug, die de oude brug vervangt, zorgt voor een directe verbinding tussen het stationsplein en de omliggende wijken.
+
11 maart
Gisteren raasde een storm door ons land die op vele plaatsen heel wat schade aanrichtte. Ook ons spoorwegnet bleef niet gespaard.
+
04 maart
Buurtcomité “Zot van H” uit Heverlee heeft vorige week de spoorwegberm aan de Oud-Heverleestraat opgefleurd met zo’n 300 planten. Een mooi project rond biodiversiteit dat wij met plezier ondersteunden!
+
28 februari
Het eerste GEN-gedeelte van lijn 124 tussen Waterloo en Braine-Alliance zal in 2025 klaar zijn! Het doel is om, in afwachting van de rest van de lijn, de S-treinen van de NMBS van en naar Brussel te laten rijden. Dag ochtendfiles, hallo duurzame mobiliteit!
+
25 februari
Maandag 25/2/2019 werd het nieuwe en uiterst energiezuinige Logistiek Centrum Infrastructuur (LCI) van Charleroi officieel in gebruik genomen. Alle collega’s werken nu op een centrale site van 10.000 m².
+
22 februari
Om hulde te brengen aan het werk van onze mannen en vrouwen op ons spoornet, liet Infrabel speciaal een kunstwerk maken. Dat kunstwerk, dat tussen Brussel-Noord en de ingang van de Noord-Zuidverbinding hangt, springt in het oog van de tienduizenden reizigers die er dagelijks met de trein passeren.
+
18 februari
Maandag brachten we in aanwezeigheid van de federaal minister van de Mobiliteit een bezoek aan het station van Aarlen waar momenteel vernieuwingswerken aan de spoorinfrastructuur plaatsvinden.
+
14 februari
Minder ongevallen aan overwegen in 2018, maar het aantal slachtoffers blijft wel dramatisch stabiel.  
+
08 februari
Afgelopen dinsdag hebben 300 opinieleiders de Belgische bevolking gevraagd om een petitie te ondertekenen voor een ambitieuzer klimaatbeleid in ons land. Ook wij waren van de partij en doen aan iedereen een warme oproep om zich achter deze beweging te scharen.
+
31 januari
In 2018 werden op het hele spoorwegnet 315 kabeldiefstallen met impact op het treinverkeer opgetekend. Dit zorgt niet alleen voor grote hinder voor de reizigers, maar stelt ook onze technische ploegen zwaar op de proef.
+
30 januari
Trespassing (spoorlopen) is een echt maatschappelijk probleem. Treinvertragingen, persoonsaanrijdingen, dodelijke ongevallen... De gevolgen zijn vaak heel groot en  leiden in sommige gevallen tot menselijke drama’s.
+
18 januari
Niet alleen op de sociale media maar ook onder de collega’s was het ongeloof groot deze morgen. Velen hadden de vertragingen die werden veroorzaakt door de ijzel op de bovenleiding, deze vrijdagochtend niet zien aankomen.
+
10 januari
Vandaag 10 januari hebben Luc Lallemand, François Bellot - de federale minister van Mobiliteit - en Maxime Prévot - de burgemeester van Namen - een nieuw Infrabel-gebouw te midden van de Waalse hoofdstad plechtig ingehuldigd.
+

Pagina's