Nieuws

U vindt hieronder een overzicht van onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van onze activiteiten en realisaties en neem hier regelmatig een kijkje. 

2018

19 juli
In Muizen kan je momenteel een honderdtal geiten en schapen zich te goed zien doen aan de vegetatie en het gras op de bermen langs het spoor. Deze nieuwe rekruten van Infrabel worden ingezet om het gras op de spoorbermen die moeilijk bereikbaar zijn, kort te houden.
+
13 juli
Infrabel lanceert MobiPulse 2.0: een upgrade van de online pendelbarometer die we in februari dit jaar voorstelden. De extra functionaliteiten zijn een nieuwe stap in transparante communicatie over het treinverkeer en kwamen tot stand in nauwe samenwerking met de reizigersverenigingen.  
+
09 juli
Op maandag 9 juli was Infrabel aanwezig op de dijk van De Panne om vakantiegangers aan de Belgische kust bewust te maken van de gevaren van trespassing of spoorlopen.
+
03 juli
Duurzaamheid en milieu staan centraal in onze bedrijfscultuur. Eén van aspecten van onze 5de prioriteit ‘Op één lijn met de samenleving’, is het jaarlijks actieplan ‘milieubeleid’. Deze keer staat het LCI Brugge in de schijnwerpers.
+
03 juli
Deze zomer lanceert Infrabel een sensibiliseringsactie tegen spoorlopen op de muziekfestivals. Hiermee richten we ons specifiek naar jongeren van 18 tot 25 jaar oud. Spring jij mee tegen spoorlopen?
+
26 juni
De moderniseringswerken in de Brusselse Noord-Zuidverbinding draaien op volle toeren. In de komende weken wordt het ventilatiesysteem volledig vernieuwd.
+
12 juni
Een 35-jarige vader en zijn 2 jonge kinderen overlijden bij een aanrijding door een trein aan een overweg. Het seininrichtingssysteem werkte nochtans perfect. Gelukkig gaat het hier om een “crash test” met mannequinpoppen.
+
11 juni
Bepaalde letters hebben net iets meer belang dan andere... Zoals die van de bloedgroepen! Stel je een wereld voor zonder A, B en O... De gevolgen voor patiënten en gewonden die wachten op een bloedtransfusie zouden catastrofaal zijn.
+
08 juni
Infrabel mag niet langer werken met zwaar werfmaterieel uitvoeren in de buurt van een spoor in dienst. Dat is de beslissing van de Dienst Veiligheid- en Interoperabiliteit van de Spoorwegen (DVIS).
+
08 juni
Na 1,5 jaar werkzaamheden, wijdde Infrabel op vrijdag 8 juni de nieuwe brug in de Moerbrugsestraat in Oostkamp officieel in. De inhuldiging vond plaats samen met de gemeente Oostkamp en in het bijzijn van heel wat omwonenden.
+
08 juni
Vrijdag 8 juni hebben Infrabel en NMBS samen de nieuwe stopplaatsen Seraing en Ougrée plechtig in gebruik genomen. Dit kadert in de heropening van de spoorlijn 125A (Luik-Flémalle) voor reizigersverkeer en de aanleg van het REL-netwerk (Réseau Express Liégeois).
+
06 juni
Vandaag ging de eerste spade in de grond voor de werken van de nieuwe brug in Tilff en de herinrichting van het station. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister Bellot, mevrouw Simonet (in naam van minister Di Antonio) en burgemeester Laura Iker.
+
04 juni
UPDATE (04/06/2018) Sinds 6u deze ochtend rijden er opnieuw treinen tussen Leuven en Brussels Airport. Het treinverkeer op deze lijn was sinds 24 mei volledig onderbroken ten gevolge van overstromingen en schade aan de infrastructuur door zware stortbuien.
+
31 mei
Op vrijdag 25 mei 2018 was het Internationale Dag van de Buren. Met meer dan een kwart miljoen buren, maakte Infrabel van de gelegenheid gebruik om op 3 locaties in ons land de buurtbewoners uit te nodigen voor een buurtfeestje. Het werd een bijzonder geslaagde avond!
+
29 mei
Op 19 mei vond de Belgian Pride plaats in Brussel. Ook Trainbow Belgium, de vereniging voor holebi’s en transgenders die werken bij de Belgische Spoorwegen, was van de partij. Voor deze editie kreeg Trainbow Belgium logistieke ondersteuning van Infrabel.
+
18 mei
Het Robert Schuman Institut uit Eupen heeft de zevende editie van BERT (BElgian Railways Competition for Technicians) gewonnen. BERT is de nationale technologiewedstrijd van de spoorwegen voor leerlingen uit de derde graad van het technisch- en beroepsonderwijs.
+
18 mei
Op 18 mei 2018 nam Infrabel zijn nieuwe tractieonderstation in Landen plechtig in gebruik. Het is verbonden met de hoogspanningspost in Avernas, die van stroom wordt voorzien door het Greensky-windmolenpark.
+
16 mei
Infrabel publiceert zijn jaarverslag 2017. Dit jaarverslag bevat het activiteitenverslag, de jaarrekeningen, het corporate governance verslag en het jaarlijks veiligheidsverslag van Infrabel.
+
04 mei
Beter voorkomen dan genezen! Hitte, bliksem, rukwinden, overvloedige regenval, …  Om ons spoornet te wapenen tegen deze extreme weersomstandigheden tijdens het zomerseizoen, lanceert Infrabel in nauwe samenwerking met NMBS een gezamenlijk, geïntegreerd en versterkt zomerplan.
+
27 april
Op donderdag 26 april organiseerde de vzw Time4Society in Terhulpen haar jaarlijkse CSR Night. Verschillende bedrijven werden er beloond voor hun maatschappelijke betrokkenheid in 2017. Ook Infrabel mocht felicitaties in ontvangst nemen als Nieuwkomer van het jaar.
+

Pagina's