Je leven is geen illusie!

The Box by Infrabel aux festivals

Al jaren wijst Infrabel op de gevaren van het niet respecteren van de verkeersregels op het spoorwegdomein. Na de succesvolle sensibiliseringsacties in het lager en secundair onderwijs mikt de infrastructuurbeheerder komende zomer op festivalgangers. Om iedereen bewust te maken van de gevaren van spoorlopen pakt de infrastructuurbeheerder opnieuw uit met ‘The Box’, waarbij de festivalgangers een snelcursus spoorveiligheid krijgen van een illusionist. Je leven is immers geen illusie.

Infrabel sensibiliseert met goocheltrucs

Hoofdrolspeler in de nieuwe sensibiliseringscampagne van Infrabel is een illusionist. Hij nodigt de festivalgangers uit in ‘The Box’ voor een interactieve act met een tablet. Op zijn scherm is een dummy te zien die langs te sporen loopt en om tijd te winnen de sporen oversteekt waar dat niet mag. Daarbij wordt hij gegrepen door een trein. Omdat het maar een spel is, kan de illusionist de dummy weer tot leven brengen door hem figuurlijk het leven van 1 van de festivalgangers te geven. Uiteindelijk kan deze zijn reis verder zetten en steekt hij de sporen, zoals het hoort, over via een brug, overweg of onderdoorgang.  De boodschap van de illusionist is kort en krachtig: “Kom nooit op de sporen, want je leven is geen illusie zoals in mijn show”. Ten slotte tovert de goochelaar nog oordopjes uit z’n tablet, een praktisch cadeautje.

Ter herinnering kunnen de festivalgangers een foto laten nemen op onze stand en deze foto uitprinten en delen op de sociale media delen met de hashtag #NoTrespassing.

Spoorlopen blijft een hardnekkig fenomeen

Tijdens het eerste trimester van 2017 vielen al 3 dodelijke slachtoffers en 3 zwaargewonden als gevolg van spoorlopen. Stuk voor stuk ongevallen die hadden vermeden kunnen worden indien de verkeersregels werden gerespecteerd. Ondanks alle maatregelen (controles, camerabewaking, afsluitingen, struikelmatten en bewustmakingscampagnes) blijft het aantal officiële meldingen van spoorlopen stijgen.

Naast al het menselijke leed zorgen spoorlopers ook voor heel wat vertraging voor de treinreizigers. In 2016 was er gemiddeld meer dan 5u vertraging per dag door spoorlopen.

Waar kan je ons vinden en een bezoekje brengen?

Festival Locatie van "The Box" Datum
Rock Werchter Station Leuven 29 juni
Rock Zottegem Station Zottegem 7 juli
Dour Station Saint-Ghislain 12 juli
Tomorrowland Station Boom 21 juli
Brussels Summer Festival Station Brussel-Centraal 12 augustus
Pukkelpop Station Kiewit 16 augustus
Les Fêtes de Wallonie Station >Namen 15 september

 

Kan je er zelf niet bij zijn?

Niet getreurd! Je kan het reilen en zeilen van de campagne volgen via Facebook en Instagram.