Secundair onderwijs

Je bent leerkracht, directeur of je hebt een andere pedagogische taak binnen het secundair onderwijs en je wil graag je leerlingen sensibiliseren rond de gevaren van spoorlopen? Dan wil Infrabel je graag helpen. Infrabel creeerde een unieke ervaring, door de leerlingen de gevaren te laten ervaren in virtual reality in onze sensibiliseringscontainer “The BOX by Infrabel” en ze zo te sensibiliseren om nooit de sporen over te steken waar het niet toegelaten is. 

We hebben al een heleboel aanvragen gekregen, die we eerst willen verwerken. Door het enorme succes, kunnen we voorlopig jammer genoeg geen nieuwe aanvragen meer behandelen om The BOX op jouw school te plaatsen.

The BOX by Infrabel

Maak kennis met “THE BOX by Infrabel”, een sensibiliseringscontainer waarin we de leerlingen vanop de eerste rij laten zien dat spoorlopen levensgevaarlijk is.

De container kan een aantal dagen op de speelplaats staan en bezocht worden tijdens de speeltijd. Vrijblijvend bieden we ook een sensibiliseringsles aan voor min. 300 leerlingen.
We richten ons op alle studenten van het secundair onderwijs (12 tot 18 jaar). 

Sensibiliseren in secundaire scholen

Ondanks alle inspanningen van Infrabel, politie en Securail (NMBS) zijn er nog heel veel spoorlopers. Al jaren probeert Infrabel kinderen vanaf jonge leeftijd bewust te maken van de gevaren op het spoorwegdomein. 

Infrabel kreeg steeds meer de vraag van middelbare scholen om hun leerlingen te sensibiliseren. Tot nu toe organiseerde Infrabel, vaak in samenwerking met politie en Securail (NMBS), interactieve sessies om jongeren de spoorveiligheidsregels aan te leren. Oudere leerlingen bewustmaken vergt een specifieke aanpak. Betuttelen helpt niet en met een straffend vingertje wijzen is ook geen optie. Wat wel werkt, is hen confronteren met de harde waarheid en hen ook een alternatief bieden.

The BOX bestellen

Hou deze pagina in november 2017 in de gaten, dan hopen we opnieuw nieuwe aanvragen te kunnen behandelen.