Renovatie bruggen Mortsel - Berchem

Wij voeren momenteel renovatiewerken uit aan de spoorwegbruggen op de spoorlijn 27A in de Deurnestraat te Mortsel en Ter Nieuwerbrugge te Berchem.

De brug in de Deurnestraat in Mortsel en de brug in Ter Nieuwerbrugge in Berchem.

Start van de werken: 08/01/2018
Einde van de werken: 31/10/2018

Verwante berichten

Meer info over de werken

Welke werken voeren we uit?

Renovatie van de spoorwegbruggen op de spoorlijn 27A in de Deurnestraat te Mortsel en Ter Nieuwerbrugge te Berchem.

Wat zijn de fases van de werken?

- De eerste fase van de werken wordt uitgevoerd op zondag 18 februari en zondag 25 februari, telkens van 6u tot 18u.

- De tweede fase zal doorgaan vanaf maandag 26 maart tot en met vrijdag 6 april. In deze fase wordt er ook 's nachts gewerkt op 28-29 en 29-30 maart, alsook op 4-5 en 5-6 april.

- De laatste fase zal lopen van juni tot en met oktober. Meer info hierover volgt later.

Welke hinder kunt u ondervinden?

Om veiligheidsredenen vindt een gedeelte van deze werken ook ‘s nachts plaats. De werken kunnen geluidshinder met zich meebrengen. Wij danken u alvast voor uw begrip. 

- Tijdens de eerste fase van de werken zal het wegverkeer op zondag 18 februari ter hoogte van de brug in Ter Nieuwerbrugge onderbroken zijn. Op zondag 25 februari zal het weg zowel ter hoogte van de brug in Ter Nieuwerbrugge als de Deurnestraat afgesloten zijn, met omleidingen langs de Arbeidersstraat. De bussen van De Lijn worden niet omgeleid en de haltes blijven bediend. Er zal in deze fase geen impact zijn op de reizigerstreinen.

- Tijdens de tweede fase van de werken zal het wegverkeer ter hoogte van de twee bruggen in De Deurnestraat en Ter Nieuwerbrugge onderbroken zijn. Er wordt een omleiding voorzien. De bussen van De Lijn worden ook omgeleid, maar de haltes blijven bediend. Voor de dienstregeling van De Lijn verwijzen wij u door naar de website op www.delijn.be. Het treinverkeer wordt in deze fase onderbroken van zaterdagavond 31 maart tot en met maandag 2 april.

Voor meer info over de omleiding verwijzen wij u door naar de Stad Antwerpen (dienst Signalisatie) en naar de Stad Mortsel.

Nog vragen?

Een dergelijke werf verstoort onvermijdelijk het dagelijkse leven van de buurtbewoners. Infrabel neemt heel wat maatregelen om het ongemak dat de werf kan veroorzaken tot een minimum te beperken.

De cel Info Buurtbewoners behandelt, in samenspraak met de medewerkers op het terrein, vragen en klachten van buurtbewoners. Wanneer dat nodig is verdeelt ze infoberichten om de buurtbewoners te informeren over de hinder die nacht- of weekendwerken kunnen veroorzaken. Heeft u nog vragen? Neem dan via dit formulier met ons contact op.