Vernieuwing van de spoorbruggen op spoorlijn 50A in Anderlecht

In het kader van het GEN-project zal Infrabel alle spoorbruggen tussen de ring en de Industrielaan vernieuwen. Deze werken zijn begonnen in april en zullen tot de zomer van 2017 duren. 

 

Start van de werken: april 2016
Einde van de werken: augustus 2017

Verwante berichten

Meer info over de werken

Welke impact hebben deze werken op uw buurt ?

Enkele fases van onze werf kunnen enige geluidsoverlast veroorzaken ook s'nachts.

Sommige werkzaamheden kunnen alleen maar worden uitgevoerd wanneer er geen treinen rijden. Om de vertragingen voor het gewone treinverkeer zoveel mogelijk te beperken, plant Infrabel deze werkzaamheden vooral wanneer er weinig verkeer is. Concreet betekent dit dat men 's nachts of tijdens het weekend werkt, wanneer er geen treinen rijden. Infrabel tracht nacht- en weekendwerk altijd zo veel mogelijk te vermijden. Soms is het echter onvermijdelijk, omdat het treinverkeer zo vlot mogelijk moet kunnen verlopen en we de veiligheid van het werfpersoneel absoluut moeten kunnen verzekeren.

Via infoberichten en deze webpagina proberen we met de laatste stand van zaken de buurtbewoners te informeren over de data waarop er lawaaierige en langdurige nacht- en weekendwerken zullen plaatsvinden. 

Onze werken kunnen ook een impact hebben op het verkeer zowel voor de bussen, auto's, fietsers en voetgangers. In dit geval is er een omleiding in samenspraak met de gemeente en de lokale politie opgesteld.

Nog vragen?

Een dergelijke werf verstoort onvermijdelijk het dagelijkse leven van de buurtbewoners. Infrabel neemt heel wat maatregelen om het ongemak dat de werf kan veroorzaken tot een minimum te beperken.

De cel Info Buurtbewoners behandelt, in samenspraak met de medewerkers op het terrein, vragen en klachten van buurtbewoners. Wanneer dat nodig is, organiseert de cel ook informatiesessies en verdeelt ze infoberichten om de buurtbewoners te informeren over de hinder die nacht- of weekendwerken kunnen veroorzaken. Heeft u nog vragen? Neem dan via dit formulier met ons contact op.

ZOOM

Brug Bergensesteenweg Anderlecht

ZOOM

Brug Bergensesteenweg Anderlecht

ZOOM

Brug Bergensesteenweg Anderlecht

Deze werf is een onderdeel van